Apunt

Per no quedar com un solar

La incapacitat per atendre els interessos generals és preocupant en qualsevol context però resulta deplorable i inadmissible en les nostres circumstàncies

1
Es llegeix en minuts

L’extraordinari èxit de convocatòria i repercussió de la trobada d’entitats sota el lema ‘Ja n’hi ha prou. Centrem-nos en la recuperació’ és la millor mostra de l’afartament del món productiu davant una deriva política que està conduint a la caiguda social i econòmica del país. Una incapacitat per atendre els interessos generals que, preocupant en qualsevol context, resulta deplorable i inadmissible en les nostres circumstàncies.

L’economia no va aparèixer a la campanya electoral i, des de fa ja tres setmanes, segueix al marge del discurs de qui depèn formar govern, que orienta l’acció exclusivament cap al conflicte territorial i, el que faltava, cap a la reforma de la policia autonòmica. Com si la nostra fos una conjuntura plàcida quan, en realitat, és la més complexa que puguem recordar, ja que als catalans se’ns planteja un enorme i quàdruple repte.

Notícies relacionades

Així, el primer és recompondre les destrosses de la Covid-19 que, si bé afecten tothom, es perceben especialment a Espanya, el país europeu on el PIB més ha caigut i on Catalunya ha sigut la quarta comunitat més damnificada, conseqüència de l’enfonsament turístic. En segon lloc, recuperar el pols econòmic que hem anat perdent des de fa anys, i que va tenir a la sortida massiva de seus empresarials la seva mostra més paradigmàtica. Així mateix, en l’actual moment de transformació productiva, milers d’empreses necessiten accedir als fons europeus, una cosa impossible sense el lideratge i traça de l’administració autonòmica. I, per si no n’hi hagués prou, hem de transitar per aquest període evitant que l’enquistat malestar social acabi per explotar.

A l’escriure aquestes línies recordava com, poc abans de la fallida DUI, escoltava un empresari, assenyat i compromès, advertir al llavors president Puigdemont amb aquestes paraules: «President, si segueixen així, això quedarà com un solar». Anant en aquesta direcció, aquest dijous l’empresariat ha alçat la seva veu amb una contundència desconeguda. Veurem si se l’escolta.

Temes:

Empreses