Exaltació de la rebequeria

Embolic CUP

En el seu descens cap a la política pueril i inútil, de rebequeria i postureig, la CUP s’ha convertit en un instrument més del que diu combatre

1
Es llegeix en minuts
Embolic CUP

El lateral de la furgoneta cremava i l’agent de la Guàrdia Urbana estava a l’interior. Els que van llançar gasolina ho sabien. El vídeo talla la respiració. L’alè només es recupera quan l’home aconsegueix abandonar el furgó. La imatge il·lustra un tuit d’Arran, organització juvenil vinculada a la CUP: «‘#HastaQueCaigan todos aquellos responsables de nuestro malestar: los que nos dejan sin casa, sin trabajo, nos reprimen y nos quitan toda perspectiva de futuro’».

La CUP ha sigut i és la còmplice imprescindible perquè Catalunya no tingui un Govern d’esquerres. Es va enorgullir de llençar Artur Mas a la paperera de la història, però va mantenir el partit de les retallades en el poder. Pur maquillatge. En el seu descens cap a la política pueril i inútil, de rebequeria i postureig, s’ha convertit en un instrument més del que diu combatre. Ara blanqueja el vandalisme. És cert, la violència ha acompanyat grans canvis històrics, no som ingenus. Però deixem-nos d’embolics ideològics, la de Barcelona aquests dies és una cosa pitjor que inútil. Només aprofundeix en la crisi econòmica i en el desànim general. L’exaltació de la rebequeria.