Pros i contres

Éssers fràgils

El resum de la visita de la delegació de l’OMS a Wuhan és que pot tornar a passar qualsevol dia i que hi estem més exposats que mai

1
Es llegeix en minuts
Éssers fràgils

La visita de la delegació d’experts de l’OMS va descartar la inversemblant teoria segons la qual el coronavirus havia sigut creat en un laboratori de Wuhan i s’havia escapat, per error o maldat asiàtica. Això, recordem, és el que deia un tal Donald Trump. I com que tots hem vist moltes pel·lícules de virus que escapen i que formen part d’una conjura dels dolents contra els bons, doncs, mira, l’ocurrència va colar. Una vegada descartada la hipòtesi com a «altament improbable», sembla que els culpables són els ratpenats, que ja ho semblaven des dels inicis, tot i que és possible que també hi hagin intervingut visons i altres animals, almenys en la propagació de la cosa. No s’ha descrit, no obstant, amb una absoluta precisió l’origen de la pandèmia i sembla que no es descarta la idea que provingués d’aliments congelats.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El resum de tot això, el més rudimentari, immediat i pedestre resum del que passa és que pot tornar a passar qualsevol dia. I que estem més exposats que mai, i que no es necessiten teories conspiranoiques per anunciar-nos el final dels temps. Som uns éssers fràgils, i més el dia després d’unes eleccions com les d’aquest diumenge.