La caixa b del PP

¿Bárcenas és fort o romàntic?

Quan un jutge li va tocar un pèl a la seva dona i la va empresonar preventivament, Bárcenas va ser fort contra Rajoy. Aquest component d’història d’amor és gairebé bonic i ha trastocat moltes coses

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp46570295 madrid 16 01 2019 politica  rosalia iglesias   mujer de barc201108185901

zentauroepp46570295 madrid 16 01 2019 politica rosalia iglesias mujer de barc201108185901

Mariano Rajoy li ho va demanar i al final Luis Bárcenas li ha fet cas: sembla ser fort. ¿Què és ser fort? Això té moltes respostes possibles; una d’elles és sens dubte saber aguantar, donar temps als amics poderosos perquè resolguin els teus problemes. Una altra manera de ser fort és aguantar-ho tot i estar disposat a rendir-te únicament per amor. Entre aquestes dues possibles variants de ser forts ha anat avançant el cas Gürtel, un dels més cridaners sobre el maneig il·lícit de diners que feia el PP.

Notícies relacionades

En aquella petició Rajoy no va concretar, com fan tants gallecs. Tu ja m’entens, va semblar insinuar. Això va confondre Bárcenas, que pensava que Rajoy pujava per l’escala del poder (i la de poder fer el que a un li’n dona la gana) quan en realitat ja l’estava baixant. Creia en l’habilitat d’aquell president d’aspecte innocent però que només era bo de veritat fumant puros, com sabem també els qui esperàvem que sabés pal·liar els problemes de Catalunya. Bárcenas llavors va callar i va perdre temps. Però per la mateixa raó que ell, la corrupció, tot i que Rajoy també va callar, el que va acabar perdent va ser la butaca. I no era Rajoy sinó la butaca que ocupava el que donava competències sobre la policia investigadora i el que li deixava molt a mà el poder judicial, on Rajoy tenia tants amics ben col·locats i deutors (a gairebé tots els caps els havia col·locat ell).

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però com en tantes altres coses Rajoy no va treballar prou. Bárcenas se’n va atipar i, home al cap i a la fi, va desviar la seva fortalesa des de la defensa de l’amor interessat al president inoperant cap a una defensa més romàntica: la de la seva dona. I quan a ella, sospitosa de col·laborar en els seus presumptes delictes, un jutge li va tocar un pèl i la va empresonar preventivament, Bárcenas va ser fort contra Rajoy. Aquest component d’història d’amor és gairebé bonic i ha trastocat moltes coses. Espanya és la de sempre però dona ensurts. En línia amb Lampedusa la seva justícia, molt fluixeta, per poder continuar més o menys igual s’ha carregat el prestigi d’un rei i probablement asseurà a la banqueta un president del Govern. ¿I Bárcenas? Sembla romàntic, no sabem si és honestament fort però sí que sap jugar fort.