VIOLÈNCIA MASCLISTA

‘Be my baby’

Quan la Ronnie li va demanar el divorci, Spector li va respondre que ja havia comprat el taüt, amb tapa de vidre, per poder-la continuar vigilant.

2
Es llegeix en minuts

A la peça del telenotícies sobre la mort de Phil Spector emesa el 17 de gener passat, el locutor comença amb l’assassinat de Lana Clarckson. Mort a la presó. Productor brillant, obsessiu, èxit rere èxit, revolució de la música pop, mur de so. I llavors: «Va treballar amb grups com The Ronettes, i es va casar amb la Ronnie, la vocalista, en un matrimoni complicat que va acabar amb ella fugint de casa».

Notícies relacionades

Aquesta història l’explica Liv Strömquist en l’assaig gràfic sobre l’amor romàntic ‘Los sentimientos del Príncipe Carlos’ (Reservoir Books). Desenvolupem-la: Phil Spector era productor, compositor de The Ronnettes i parella de la Ronnie. Mai la va deixar sola. «I’ll make you happy, baby, just wait and see». Un dia va destrossar l’estudi en un atac de fúria perquè ella havia sortit mitja hora amb la seva cosina Nedra i el Sonny, de Sonny and Cher, a buscar menjar. «For every kiss you give me, I’ll give you three». Al cap d’un temps, el Phil va decidir que la Ronnie deixaria de fer gires i gravar discos per ser la mestressa de casa de la seva mansió a Califòrnia. «Oh, since the day I saw you». La Ronnie no podia cantar, ni actuar, ni veure gent.

Ella tenia 25 anys i ell, 29. «I have been waiting for you». El Phil va instal·lar transmissors de ràdio a totes les habitacions per saber on era ella en tot moment. «You know I will adore you ‘til eternity». Amb l’excusa d’anar a comprar, la Ronnie aprofitava per llegir el diari (cosa que no podia fer a casa) i comprar alcohol per fer la seva vida més suportable almenys quan estava borratxa. «So won’t you, please (be my, be my baby)». Quan li va demanar el divorci, el Phil va dir que ja s’havia preparat per a aquell dia. «Say you’ll be my darlin’ (be my, be my baby)». Que ja havia comprat el taüt, fet d’or massís amb tapa de vidre, per poder continuar vigilant-la. «Be my baby now (my one and only baby)». Un dia, ajudada per la seva mare i descalça, va aconseguir fugir d’allà. En comparació amb Lana Clarkson, podem dir que va tenir sort. «Oh, oh, oh, oh, oh». Matrimoni complicat que va acabar amb ella fugint de casa.