PROBABILITATS

El no-naixement de Trump

Tens gairebé les mateixes possibilitats de néixer que guanyar un premi de la loteria on juga tot el planeta multiplicat per 15. I va, i neix l’expresident.

2
Es llegeix en minuts
El no-naixement de Trump

Adeu a Trump. Execucions amb injecció letal fins al final de la seva legislatura. No és freqüent a l’acabar un mandat. He après a no desitjar la mort de ningú, però sí que em permeto desitjar que Trump no hagués nascut. 

La quantitat total d’espermatozoides que genera un home és de 300 milions. Les dones, d’altra banda, tenen 350.000 ovòcits al néixer, dels quals només 360 són els que maduren i són fecundats al llarg de la vida. És a dir, les possibilitats de néixer és 1 entre 105.000.000.000, o dit d’una altra forma, tens gairebé les mateixes possibilitats de néixer que guanyar un premi de la loteria on juga tot el planeta multiplicat per 15. I va, i neix Trump. A més, ets el resultat de 2.500.000 anys d’evolució. Altres espècies humanes, com els neandertals, es van quedar enrere. I va, i neix Trump.

En resum, la possibilitat que una persona acabi sent exactament aquesta persona i no una altra és la mateixa que la que dos milions de persones s’ajuntessin per jugar cada un amb un dau amb mil bilions de cares i que tots traguessin el mateix nombre, és a dir, gairebé zero. I va, i neix Trump.

Notícies relacionades

Sent així, desitjar que Trump no hagués nascut, em sembla biològicament acceptable. Entre els no nascuts, hi ha d’haver gent moltíssim millor que l’expresident Trump. Quan Franco, alguns deien que no va saber retirar-se a temps i d’altres contestaven «el que no va saber ‘retirar-se’ a temps va ser el seu pare».   

Una altra cosa, si als Estats Units i Portugal s’ha votat, ¿per què aquí volen retardar les eleccions? Aragonès diu que el seu decret és el mateix que els d’Euskadi i Galícia. Fals, el text és diferent perquè allà es van retardar les eleccions ja convocades, i en canvi aquí s’han suspès. L’embolic està servit. A Euskadi i Galícia es va retardar la convocatòria i es va decidir la data amb l’acord dels partits concurrents. Aquí se suspèn la convocatòria fins al 30 de maig, si potser es donen les condicions. Només la Generalitat (sense partits) decidiria en aquell moment si és oportuna celebrar-les. Per més que hi insisteixi, no és el mateix, vice. El TSJC no sembla estar per la feina