Embolic amb la margarida

1
Es llegeix en minuts

Messi ja va esfullar la margarida a l’estiu, i va decidir. Però no el van deixar anar-se’n i el procés ha tornat a començar, amb nous ingredients. Els que tenim assumit que l’argentí se n’anirà a final de temporada vam veure certs senyals en l’entrevista d’Évole que ens confirmen que manté la seva decisió. Per exemple, preguntat per la possible tornada de Neymar, recorda que el club no té diners i que serà difícil tornar a ser competitius, perquè per fer-ho fan falta 3 o 4 jugadors importants. Una visió realista del Barça actual i un diagnòstic no gaire diferent del de l’estiu respecte a l’equip. Sobre la possibilitat de tornar a jugar amb Neymar, en cap moment va desmentir que pogués ser a París, com sí que va fer amb l’Atlètic. Per cert, segur que com a nosaltres, tampoc a Messi li haurà passat desapercebut que el PSG ha fitxat un argentí com a entrenador.

No obstant, cadascú tria el filtre amb què interpretar l’entrevista i els que creuen que Messi ho veurà tot diferent a l’estiu es poden aferrar a la literalitat de les seves paraules. No decidirà ara. Potser precisament l’eliminatòria davant el PSG pot ser la clau. Perquè si aquest Barça a mitja construcció, mig desnonat, aconseguís eliminar els francesos, aquest sí que seria un argument de pes perquè Messi s’ho pensés abans d’aterrar a França. Quedar-se en aquesta ciutat on vol tornar quan es retiri, a la seva zona de confort, on volen ser els seus fills, sempre serà una temptació.

Enèsim experiment

Notícies relacionades

Així que mentre fracassem en els nostres exercicis de futurologia, toca valorar el present amb un nou partit sense Messi, l’enèsim experiment sense l’argentí. Perquè és bo saber què passa quan el paraigua desapareix. Una nova oportunitat perquè els que semblen viure a l’ombra es reivindiquin. Perquè resulta que a l’equip se’l veurà més enèrgic, se’l veurà alliberat. A més, millorarà en la pressió. O això diuen, ja ho veurem. És l’Eibar, és veritat, però mentre Messi decideix, el club necessita indicis de l’abisme que un dia o un altre l’esperarà. 

Cal començar a resoldre qui pot valer sense ell, qui pot ser el nou líder i qui simplement s’amaga sota la closca.