Fenomen audiovisual

El Mandaloriano

La sèrie ens ha obert una porta, de vegades una mica petita amb episodis sorprenentment curts, a l’univers que va vestir el nostre passat de fantasia

1
Es llegeix en minuts

Fins aviat, Mando.

Qui havia de dir, sobre 1977, que una pel·lícula de viatges espacials i màgia vestida de ciència-ficció, feta amb pocs diners i interpretada per artistes desconeguts, generaria una indústria que sembla que encara no té final.

Notícies relacionades

Els que no hagin caigut davant els encants de les noves pel·lícules, deuen haver caigut rendits davant El Mandaloriano. Dues temporades plenes de moments icònics, picades d’ullet a les pel·lícules originals i personatges que crèiem que no tornaríem a veure regalant-nos emocions que consideràvem ben guardades quan vam veure aquelles pel·lícules per primer cop. Gorgu, el nadó d’origen desconegut que recicla les preguntes que arrossegàvem sobre el passat de Yoda, s’ha fet un lloc en el cor dels fans, els de nova adquisició i els gran reserva, gairebé sense que ens n’adonem. Pedro Pascal, malgrat estar ocult darrere d’una màscara, ens ofereix una interpretació plena de matisos... A més d’aquesta imatge que circula per Internet en la qual se’l veu gravant veus per a la sèrie abraçant amorosament un coixí com si fos Gorgu; si m’hagués agafat una mica més jove, la tindria en constant exposició a l’habitació.

Presa del frenesí d’una fan que va créixer enamorada d’un univers que semblava que no tenia final, devorant els llibres de l’univers d’expansió conforme se’ls acabava el meu germà gran, m’he aferrat a la segona temporada d’El Mandaloriano com si fos un salvavides. I potser d’alguna manera ho ha sigut, entre tanta fi del món i rebequeries polítiques. El Mandaloriano ens ha obert una porta, de vegades una mica petita amb episodis sorprenentment curts, a l’univers que va vestir de fantasia el nostre passat. I sense voler revelar res, perquè mai em perdonaria robar a un fan de la Guerra de les Galàxies la deliciosa amalgama d’emocions que m’ha causat el final de la segona temporada, recomano encaridament que deixis el que estiguis fent i et deixis enlluernar per l’apoteòsic final d’El Mandaloriano. Que la força us acompanyi.

Temes:

Univers Sèries