Apunt

Partidismes de via estreta (o morta)

L’estretor de la vies per on circula l’independentisme es fa cada vegada més evident

Es llegeix en minuts
Partidismes de via estreta (o morta)

FERRAN NADEU

Com que els de Puigdemont es guardaven una carta marcada, segons ells un as a la màniga, i l’han posat sobre la taula per prosseguir la seva esforçada i implacable persecució, ERC s’ha desmarcat al·legant partidisme. Com que estàvem tots d’acord en la posada en marxa de l’Assemblea de Representants, clamen els perseguidors, queda clar que ERC s’han desmarcat per un evident partidisme. Com que la carta de la tal Assemblea només ha sortit de la màniga per desacreditar Esquerra, queda clar que la intenció és partidista. L’estretor de la vies per on circula l’independentisme es fa cada vegada més evident. Tant que fins i tot és probable que convergeixin cap al no-res mentre es retroalimenten, cada una amb els rebutjos de l’altra. Comparem.

Si JxCat insisteix en la validesa del referèndum de l’1-O i en la necessitat urgent de posar en pràctica el resultat, no és perquè pensin que tal vicissitud és més possible en la no nada legislatura que en aquesta que tan exànime expira. No pensen que es pugui fer i pensen intentar-ho en el futur tant com ho han provat en el passat, és a dir res. ¿Llavors, per què s’emparen d’una retòrica que transita de la via estreta a la via morta? Donada la conversió del diàleg en presa de pèl per part de les autoritats de Madrid, la insistència no té cap altre objectiu que desacreditar la via d’ERC. Mal per mal, i ja que els altres es deixen trepitjar fins i tot la dignitat, nosaltres no la perdem, paciència. Els arguments dels de Junqueras són simètrics: ja que la via JxCat no va enlloc, només la nostra funcionarà tot i que costi, paciència.

Et pot interesar

La percepció dels sondejos segons els quals les dues vies es van acostant a l’empat en intenció de vot pot confirmar-se després de festes. En aquest cas, el desempat estaria en mans del Govern central. Unes oportunes mesures de gràcies podrien fer veure que la via ERC no és tan estreta ni és tan morta com la via JxCat. ¿I si no, ¿què? Doncs que ho facin a palletes, que en el fons el resultat serà indiferent.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web