Al magatzem

El museu del procés

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55731164 28 10 2020 el expresidente de la generalitat quim torra   ca201104173416

zentauroepp55731164 28 10 2020 el expresidente de la generalitat quim torra ca201104173416 / EUROPA PRESS

Han passat dos mesos dela inhabilitació de Quim Torraper haver-se negat a despenjar el 2019una pancarta a favor dels polítics presosi els fugits del procés del balcó del Palau en plena campanya electoral. L’expresident va rebrediverses advertènciesque havia de retirar-la, va intentar fer-se l’heroi davant la JEC i al final la va treure a deshora.Va ser un gest peripatètic que va posar molt alt el llistó del ridícul.Ara Torra no ha volgut ser menys que Artur Mas i aquesta setmanaha dipositat la famosa pancarta al Museu d’Història de Catalunya(MHC) perquè les generacions venidores no oblidin la terrible repressió que pateix qui, com a expresident, cobra 122.000 euros anuals entre altres prebendes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

El seu predecessor en el càrrec va inaugurar el costum d’enviar a aquest museu objectes per convertir-los enfetitxes històrics del procés independentista. Mas va ser àgil al dipositar l’estilogràfica de tinta blava, amb rivets platejats i l’escut de la Generalitat, que va utilitzar només per firmar la convocatòria de la consulta sobiranista del 2014. Com que va incomplir les resolucions del Tribunal Constitucional, la seva gesta autodeterminista també va tenir premi i va ser condemnat al cap d’uns anys per un delicte de desobediència i inhabilitat, tot i que quan la pena es va fer efectiva, la CUP ja l’havia enviat a la «paperera de la història».

 Esperant al cotxe de Puigdemont

Com que on n’hi ha dos n’hi ha tres, cal suposar queCarles Puigdemonttambé voldrà dipositar al MHC el cotxe amb què es va escapar a Bèlgica, particularment per mostrar als futurs escolars la part del vehicle on es va ocultar en la seva heroica fugida. En fi,el tema dona per moltes bromes,però el cert és que gran part de l’independentisme es pren aquestes coses molt seriosament. El museu, quetraspua nacionalisme pels quatre costats en el seu relat sobre la història de Catalunya,ha dit que considera la pancarta de Torra com «un objecte històric fonamental per a la narració del país».Si el 14 de febrer no s’hi posa fi, amb quatre tonteries més inauguraran, en la pròxima legislatura, el museu del procés.