AL CONTRAATAC

Governs estranys

En el Govern, qui filtra l'últim filtra millor, i a la Moncloa es perfecciona l'art de l'oposició des del mateix Govern

1
Es llegeix en minuts
undefined55529453 madrid  22 10 2020  politica  moci n de censura de vox al go201107181642

undefined55529453 madrid 22 10 2020 politica moci n de censura de vox al go201107181642 / JOSE LUIS ROCA

Han sigut uns dies estranys. S’ha de tenir paciència amb els governs. Aragonès i els seus van tocar el dos de la reunió de consellers en la qual es tractava de la desescalada. Com va explicar Jordi Basté, ERC va trucar tot seguit a les ràdios per filtrar la plantada d’Aragonès, per suposades filtracions de JxCat.  Vaja, que Aragonès s’indigna per filtracions del seu Govern, ho filtra i al cap d’unes hores diu als periodistes que no han de publicar filtracions.  Filtradors filtrats. Qui filtra l’últim filtra millor.

Després alguns membres del Govern diuen que s’han de retardar les eleccions i d’altres diuen que no. En una descoordinació brillant, cadascú dona el seu punt de vista. Intuint cert cansament entre els seus votants amb tanta idea feliç, alguns volen retardar les eleccions anunciades per al 14-F a causa del coronavirus. Els altres, no.  No se sap si és que no es pot votar pel virus o per les enquestes.

L’autogol ‘monclovita’

Dir que no es pot votar pel virus significa tirar per terra tota la confiança en el mateix pla de desescalada de què depèn la recuperació de l’economia. Si la Generalitat no garanteix que puguem anar a un col·legi electoral amb seguretat sanitària, ¿com generarà certesa social? Al final, sembla que sí que votarem el 14-F. De moment.

Notícies relacionades

Un altre Govern. Dies estranys. Iglesias s’autoesmena.  Ha perfeccionat l’art de l’oposició al mateix Govern des del Govern. Vaja, l’autogol ‘monclovita’. Es pacten esmenes als plans d’un mateix amb altres partits i s’anuncien públicament amb un somriure malèfic. Iglesias, Bildu i Esquerra són els antisistema del sistema. Després de tanta baralla, quan Iglesias torna al Consell de Ministres s’ha d’empolainar, arreglar el monyo i sentir-se de nou vicepresident.  És com quan l’increïble Hulk es reconverteix en humà.

Mentrestant, Sánchez no sap ja quina tecla tocar.  Només falten Polònia i Hongria tocant el testicular. Còmic, si no fos per la pandèmia.

Temes:

Xavier Sardà