LIDERATGES NOCIUS

El 'trumpisme' el va inventar Aznar

Hi ha prou paral·lelismes per concloure que Espanya ja va viure al seu dia el que els EUA comencen a deixar enrere

1
Es llegeix en minuts
GRAF7554. POZUELO DE ALARCÓN (MADRID), 26/11/2019.- El expresidente del Gobierno José María Aznar, durante su intervención en la conferencia Una reflexión sobre Europa, esta mañana en la Universidad Francisco de Vitoria.- EFE/Fernando Alvarado

GRAF7554. POZUELO DE ALARCÓN (MADRID), 26/11/2019.- El expresidente del Gobierno José María Aznar, durante su intervención en la conferencia Una reflexión sobre Europa, esta mañana en la Universidad Francisco de Vitoria.- EFE/Fernando Alvarado / Fernando Alvarado (EFE)

El ‘trumpisme’ ja existia molt abans de Trump, el va inventar un tal José María Aznar. L’alleujament que sent ara mig Estats Units s’assembla molt al que va viure Espanya el 14-M del 2004, la data en què es va posar fi a aquell sinistre còctel de corrupció, prepotència i mentides, quan encara no es deien ‘fake news’ però eren fins i tot pitjors. Perquè Trump se’n va acusant de frau el sistema que ell mateix presidia, però Aznar se’n va anar de la mateixa manera, després del seu mafiós intent de manipular la veritat dels atemptats de l’11-M i enviar aquell ministre Acebes a passar a la història amb les seves dues línies d’investigació. Ja poden estar segurs que Trump allargarà el seu xou en els tribunals de la mateixa manera que l’‘aznarisme’ va estirar la teoria de la conspiració fins a la nàusea, amb la inestimable ajuda de Pedro J., que va fabricar les famoses notícies falses de l’àcid bòric i la targeta del grup Mondragón en la cèlebre Renault Kangoo, un preciós precedent dels tuits embogits de POTUS.

I és que les bastes maniobres de Trump per amagar la seva connexió russa per alterar les eleccions recorden massa els «fils de plastilina» d’‘emepunt’ Rajoy mirant de tapar la porqueria del ‘Prestige’, que era en realitat la de tot el sistema, així com el còmic desvergonyiment de Donald en les seves reunions internacionals va ser simplement la versió sofisticada de la fanfarroneria pagesa d’aquell Aznar a les Açores, amb els peus a sobre de la taula, hores abans de sentenciar a l’Iraq milers de vides innocents. Fins i tot Jared Kushner, el tèrbol gendre del president Trump, és una preqüela del pijo i també gendre Alejando Agag, quan el ‘lladronici’ no s’amagava sinó que s’exhibia en aquell casori a l’Escorial, amb convidats com Bárcenas, Correa, Berlusconi o Blair. Qui sap si Trump també ens donarà lliçons des d’alguna FAES local, i el serrell ens produirà les mateixes esgarrifances que l’ombra del bigoti de José María quan apunta per sobre de les seves diatribes nasals. Que sí, que el planeta hauria de saber que aquest horror del ‘trumpisme’, nosaltres, ja el vam viure.