Editorial

Prevenció per evitar un tancament

Les proves d'antígens que porta a terme la Pimec als polígons de Catalunya són un pas per oferir un entorn segur als treballadors i garantir el manteniment de l'activitat industrial

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55762895 eco201105141949

zentauroepp55762895 eco201105141949 / ANNA MAS

Per si no n’hi hagués prou amb veure-ho en el dia a dia, allà hi ha les previsions de Brussel·les per a Espanya –que calculen una caiguda del 12,4% del PIB aquest any– per constatar el cop econòmic del coronavirus. Això sense explicar els efectes que podria tenir un segon confinament domiciliari. Bars, restaurants, centres d’estètica, teatres, cines i gimnasos ja es veuen afectats per severes restriccions, estendre-les a tots els sectors empitjoraria encara més les perspectives de recuperació, amb tot el que implica per al benestar social. Evitar el tancament econòmic ha de ser, doncs, un objectiu prioritari, paral·lel al de la contenció del virus. I els dos objectius es poden aconseguir amb la mateixa estratègia: la prevenció.

Les proves ràpides d’antígens que porta a terme la patronal de les petites i mitjanes empreses Pimec als polígons industrials de Catalunya són un pas en aquesta línia, per oferir un entorn segur als treballadors i garantir el manteniment de l’activitat industrial. També ho és el compromís de la CEOE amb les ‘apps’ de rastreig. Iniciatives privades que són ben rebudes, sense oblidar que és l’administració pública qui s’ha d’encarregar de la detecció i el seguiment dels contagis, encara insuficients.