Editorial

Un marc legal per controlar el virus

És incomprensible que la salut pública recaigui en el criteri d'un o un altre tribunal, i que el PP de Madrid utilitzi la situació per desgastar el Govern

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55275631 plaza de callao201005163245

zentauroepp55275631 plaza de callao201005163245 / DAVID CASTRO

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha anul·lat el confinament de la capital que va imposar el Ministeri de Sanitat per frenar el virus. Després d’una agònica negociació poblada de recels, les mesures es van executar sense la conformitat de la Comunitat de Madrid. De fet, la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, va presentar un recurs a l’Audiència Nacional per suspendre l’ordre. El TSJM s’ha avançat de forma inesperada, i apunta que el tancament perimetral només pot ser efectiu amb la cobertura legal de l’estat d’alarma.

Madrid és la regió d’Europa amb més incidència de Covid-19. Espanya és el tercer país d’Europa amb més morts causades pel virus i el setè del món en contagis. Davant la desolació de les xifres, resulta incomprensible que la salut pública acabi recaient en el criteri d’un tribunal o un altre. Encara més que el PP de Madrid utilitzi la situació per a la seva particular campanya de desgast del Govern. En aquesta situació, el Govern central està obligat a estudiar el recurs a l’estat d’alarma.  I fins i tot si finalment no fos considerat pertinent o viable, urgiria crear un marc legal que permeti prendre les decisions que siguin necessàries i superar un partidisme tan improcedent com perjudicial.