PROBLEMES DINS EL PP

La maledicció de Casado

El camí del cap del PP està sent un viacrucis d'ensopegades, errors, oportunitats perdudes i contratemps. Ara li cauen a sobre l'operació Kitchen, la gestió de la pandèmia a Madrid i el reenfocament de Ciutadans

1
Es llegeix en minuts
undefined54283038 madrid  29 07 2020   el l der del pp  pablo casado  durante 200812120220

undefined54283038 madrid 29 07 2020 el l der del pp pablo casado durante 200812120220 / Emilio Naranjo

¿Estan subjectes els àngels de la guarda a controls de productivitat, al cel? Marcelo, el custodi de Fernández Díaz –així l’ha batejat el mateix exministre de Rajoy–, ha de tenir motius per estar moix. Potser ha ajudat el seu pupil a trobar aparcament al centre, una cosa profitosa però que ni treu ni posa en termes de moralitat, però pel que fa a apartar-lo del pecat, de l’error, de la màcula, en especial de la mentida, res de res. ¿Quines conseqüències laborals ha de tenir això al cel?

No consta que Casado, també creient i practicant, hagi intimat amb el seu àngel de la guarda com Fernández Díaz amb Marcelo. Ni tan sols que tingui cap consciència del seu assistent. Sigui com sigui, la rendibilitat del custodi del líder del PP no és millor que la de Marcelo. Més que protegit per un àngel, Casado sembla estigmatitzat per una maledicció.

Viacrucis d’errors

El camí del cap del PP està sent un viacrucis d’ensopegades, errors, oportunitats perdudes i contratemps. Apadrinat per Aznar, no ha aconseguit el mateix que aquest i Fraga: embotir (i diluir) la ultradreta dins les costures del partit. Escindida Vox i oxigenada pel vendaval populista global, Casado no ha sabut o volgut alliberar-se del vertigen centrípet de l’extrema dreta. Que lluny queda del PP la pètria intolerància de Merkel amb els ultres.

Les marques electorals de Casado són deficitàries, amb prou feines maquillades per la patacada de Ciutadans. Els recurrents anuncis d’un gir al centre han perdut tota credibilitat. Avui proclama moderació, demà promociona Álvarez de Toledo i demà passat l’acomiada amb un altre cant de sirena centrista.

Mascaró de proa

En plena desorientació (de la qual se salva Feijóo, que espera la seva hora a la cantonada nord-oest), cauen sobre el PP de Casado dos obusos anihiladors. L’escàndol de la repugnant operació Kitchen i la deplorable gestió de la pandèmia a Madrid, el mascaró de proa institucional del PP.

Notícies relacionades

Com les desgràcies mai arriben soles, Cs veu en els Pressupostos de Sánchez una oportunitat de redempció electoral. I el PSOE hi veu una via cap a la defenestració d’Ayuso a Madrid. Cs té dubtes lògics davant una moció de censura, però la Kitchen i la gestió sanitària podrien fonamentar el relat del canvi de cavall.  

No, l’àngel de la guarda de Casado tampoc es guanya el sou.