Al contraatac

Carrusel de comissions

Per l'experiència que tenim, les comissions per indagar sobre qualsevol escàndol no han servit mai per a res

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp54924868 pla obert del l der del pp  pablo casado  aquest 14 9 2020  200914141229

zentauroepp54924868 pla obert del l der del pp pablo casado aquest 14 9 2020 200914141229 / David Murarra (PP)

El PP ha demanat una comissió d’investigació sobre la gestió que ha fet el Govern de la pandèmia. Sembla una reacció a la petició de la fiscalia que s’arxivin als tribunals totes les querelles que s’han presentat contra l’Executiu per aquest assumpte. O el que és pitjor: una rebequeria per la decisió del Congrés d’investigar l’operació parapolicial muntada presumptament a Génova per robar-li documentació a l’extresorer. Per l’experiència que en tenim, les comissions per indagar sobre qualsevol escàndol no han servit mai per a res. A tot estirar, per a exhibicions personals de compareixents o interrogadors que adopten papers certament estrafolaris o per llançar titulars que són útils per als mitjans de comunicació, però no aconsegueixen aprofundir en la veritat que suposadament es busca.

Notícies relacionades

I dic suposadament perquè la incoherència i el doble fons dels grups parlamentaris evidencia clarament que l’únic objectiu és desgastar l’altre. Si no, no s’obririen comissions d’investigació sobre assumptes que estan pendents de dirimir-se als tribunals. Així, alguns consideren que sí que cal investigar les irregularitats del PP, però no les que se li atribueixen a Unides Podem. I viceversa. No s’entén. Ja que les comissions d’investigació es pressuposa que són ostentacions de transparència, ¿per què no acceptar-les totes?

Perquè ells saben que no és així, que la seva utilitat és molt limitada, tret que el que es pretengui sigui rematar l’adversari. En tot cas, estic en aquesta ocasió d’acord amb Gabriel Rufián, sense que serveixi de precedent. ¿És el moment idoni per examinar en comissió d’investigació la gestió governamental de la pandèmia? Jo crec que, havent-hi aspectes que serà necessari aclarir, no és ara quan s’ha de fer. Amb milers de contagis i una altra vegada desenes de morts al dia, aquesta gestió és evident que no ha acabat. Serà vital saber en algun moment què s’ha fet òbviament malament, però tinc una vegada més la desagradable sensació que els nostres representants polítics no l’encerten amb les seves prioritats.