24 d’oct 2020

Anar al contingut

Editorial

Artur Mas trenca el seu silenci

La posició de l'expresident és una constatació més de la deriva d'una part dels dirigents del procés que ha fracturat el sobiranisme

firma editorial català

El Periódico

Artur Mas trenca el seu silenci

Manu Mitru

Després de mesos de silenci, Artur Mas va reaparèixer aquest dilluns per detallar el seu posicionament davant la fractura sorgida en l’espai postconvergent després de la decisió de Carles Puigdemont d’abandonar amb els seus seguidors el PDECat i intentar així dinamitar el partit que el va fer president. Mas es va mostrar contrari a aquest moviment amb l’argument que la seva tasca en els últims 30 anys sempre ha apostat per la suma i integració de les forces sobiranistes, i no per la divisió i la separació. La posició de Mas és una altra constatació més de la deriva d’una part dels dirigents del procés, que no només ha fraccionat la societat catalana sinó que ha fet el mateix amb el món independentista, esquerdant la relació entre els dos partits del Govern i acabant amb la ruptura de la formació fundada per Mas.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

A més d’expressar la decepció que li provoca la divisió d’aquesta part del sobiranisme amb què se sent identificat, cosa que el porta a deixar la primera línia política, Mas, amb el seu gest, se suma a la reflexió empresa des d’ERC per no persistir en els errors que han portat el país a un encallador. Un camí, el de l’autocrítica, que també Puigdemont hauria d’emprendre tard o d’hora.