28 d’oct 2020

Anar al contingut

EDITORIAL

Inquietud davant la tornada al col·le

Les famílies requereixen més implicació de l'Administració perquè la improvisació no pot marcar una cosa tan fonamental com l'educació

El Periódico

Inquietud davant la tornada al col·le

S’acosta la tornada a l’escola i la inquietud creix en les famílies. La tardança en els acords per al retorn a les classes, els molts serrells per concretar, el temor d’un nou confinament i la dificultat per conciliar pandèmia, treball i paternitat són les principals preocupacions que els lectors d’EL PERIÓDICO han compartit amb aquest diari. A tots els interrogants s’afegeixen les particularitats de cada família i del centre educatiu de referència. Dubtes sobre com s’adequaran algunes escoles a la ràtio indicada de 20 alumnes a primària. Dubtes sobre què passarà si els petits entren en quarantena o si és el professorat el que s’ha de mantenir confinat. I sobretot, dubtes de com la situació pot afectar l’equilibri emocional dels nens i nenes.

Resulta difícil assumir tanta incertesa. Tot i que hi ha voluntat de comprensió, sobrevola la sensació que la infància ha sigut la gran oblidada de la pandèmia. Les famílies requereixen més implicació de l’Administració. A falta de certeses sobre l’evolució del virus, resulta obligat traçar plans d’actuació que contemplin els diferents escenaris. La improvisació no pot marcar una cosa tan fonamental com l’educació.