AL CONTRAATAC

Koeman, rei emèrit

Si el tècnic holandès treu el Barça de la seva crisi sense Messi, es farà mereixedor de la Creu de Sant Jordi i fins i tot del Planeta

1
Es llegeix en minuts
rkoeman

rkoeman

Leo Messi se’n va emprenyat. Diuen. A molts els agradaria plorar amb els seus ulls. Messi és tan crac que abandona el Barça quan s’enfonsa i en plena crisi econòmica. Que tingui sort. Pel que sembla és ‘Guardioladependent’. A veure si el de Sampedor lliga una Champions, encara que sigui per xamba. Els crítics diuen que, en lloc de crear els Chicago Bulls, Pep Guardiola acabarà formant els Harlem Globetrotters.

Messi té valors esportius i coratge personal. Ha viscut tot el procés des d’una entitat epicèntrica, sense dir ni una paraula en català. Una fita. Si m’ho permeten, em prenc la marxa de Messi amb la tranquil·litat dels que sentim els colors d’un club que està per sobre de qualsevol jugador. Ja brunzeix el vesper de presidenciables i la moció de censura. Els ‘indepes’ excitats.

Així, Ronald Koeman ve a salvar el Barça ‘in extremis’. Si aixeca el Barça sense Messi, seria un miracle. És el defensa més golejador de la història, amb 253 gols en 535 partits. Si aixeca el Barça, veig Koeman com a rei emèrit sense marxar d’Espanya i donant la cara. Un rei emèrit digne (és clar que, si fos digne, no seria emèrit).

Si el miracle sense Messi es produeix, veig Koeman oferint les rodes de premsa de Fernando Simón, que potser se l’entén més.

Veig Koeman entrant-li un contra un a Miguel Bosé, sense pietat, a veure si el cantant torna en si. Empitjorar no pot. El veig entrenant Pablo Casado perquè abandoni el joc brut. El veig convencent Quim Torra que el grup màxim sigui d’11 persones en lloc de 10.

Notícies relacionades

Si Koeman pot treure el Barça miraculosament de la seva crisi sense Messi, hauria d’intentar l’enorme prodigi de convèncer Pablo Iglesias que Esquerra no és de confiança. L’hi hauria de dir a poc a poc.

Si el Barça surt d’aquesta crisi sense Messi, Koeman haurà de rebre la Creu de Sant Jordi i el Planeta si convé. Hi ha 389 miracles aprovats pel Vaticà, i aquest seria el 390. Vaja, que, si el Barça se’n surt, Koeman se saltaria allò de serf de Déu, venerable i beat, i passaria a sant directament.