AL CONTRAATAC

¿Es queda?

Em resulta sorprenent que Cayetana Álvarez de Toledo, que ha demostrat que les rigideses dels partits no van amb ella, estigui fingint amb mantenir l'escó

1
Es llegeix en minuts
cayetanaok

cayetanaok

Hi ha una cosa en què té raó Cayetana Álvarez de Toledo: la seva destitució com a portaveu parlamentària respon a un «canvi de criteri» del president del PP. Pablo Casado ha sigut molt de dretes en els mesos senars i molt d’aparentar moderació en els mesos parells. Això ha fet, per cert, que sigui percebut, segons la meva opinió, com un líder amb una personalitat dèbil i gelatinosa. 

Notícies relacionades

Tal com ella ha explicat aquest dimarts a la COPE, Casado la va fitxar amb el desig que donés la batalla ideològica contra l’esquerra i el nacionalisme. I això és el que va fer l’exportaveu. El problema és que fins el més inepte del PP és capaç d’adonar-se que el to d’Álvarez de Toledo era massa dur, el seu discurs era molt inoportú per als barons i la seva supèrbia intel·lectual generava internament i externament més rebuig que aplaudiments. A mi em sembla que ella és una persona intel·ligent i, per això, em sembla una broma que vengui la seva destitució dient que, per Casado, la seva manera d’exercir la llibertat era un atac a la seva autoritat. I ara. El problema és que Álvarez de Toledo semblava defensar la veritat absoluta, les essències del PP, i a ella li hauria agradat que tot el partit seguís el camí que marcava en cada declaració pública. I això era impossible.

L’error, de fet, va ser nomenar portaveu al Congrés una persona amb criteri propi, que ja havia demostrat anteriorment que les rigideses dels partits no anaven amb ella. Álvarez de Toledo és una indisciplinada que, en el fons, desitjava la disciplina dels altres cap a ella. Per tot això, em resulta sorprenent que estigui fingint amb mantenir l’escó, escudant-se en la necessitat de no deixar desemparats els catalans que van votar el PP. Per aquesta regla de tres, ningú que hagi sigut recolzat a les urnes hauria d’abandonar el seu càrrec en cap circumstància. Sembla contradictori que una vegada destituïda i després d’acusar el partit d’haver boicotejat la seva tasca i de tenir al·lèrgia a la llibertat individual, Álvarez de Toledo es plantegi mantenir-se en el ramat. No sembla fet per ella, la veritat.