DES DEL PARC

La Ciutadella espera

Locals i turistes que van i venen de la platja transiten per la parada Ciutadella-Vila Olímpica de la línia groga. Sense universitaris, no hi ha trànsit en direcció muntanya

1
Es llegeix en minuts
ciutadellaok

ciutadellaok

Ara mateix, la parada de la línia groga a Ciutadella-Vila Olímpica està concorreguda per locals i turistes que van i vénen de la platja. No hi ha tràfic en direcció muntanya, en contrast amb la resta de l’any en que bull d’estudiants universitaris dirigint-se al campus de ciències socials de la Universitat Pompeu Fabra, situat a les antigues casernes militars al costat del zoo de Barcelona, entre els carrers de Wellington i de Ramon Trias Fargas-tram final del carrer de Sardenya, que canvia de nom un cop passada la Meridiana.

Les universitats sense joves, sota el calor de l’estiu, estan desertes, adormides... Els voltants es converteixen en zones tranquil·les, concorregudes només per veïns i veïnes, esperant  la tornada a la vitalitat, a la barreja d’idees, teories, i hormones per passadissos, aules, bars i carrers.

Notícies relacionades

Aquest curs ha estat trist. Al març, tancament total. I després, l’aixecament del confinament, que tampoc va portarmassa vida. Les humanitats, l’economia, el dret, les llengües que ocupen aquestes parets i que no requereixen de laboratoris, ni de maquinària, ni de grans instal·lacions, han allargat aquest període d’hivernació.

Però no tot està parat. Ben a prop, al solar que va allotjar el mercat del Peix entre el 1953 i el 1983, enderrocat per obrir la ciutat al mar i convertit en senzill pàrquing, s’espera una gran transformació. Una cadena de canvis que ja s’han iniciat però que encara no són visibles. Tres edificis començaran a construir-se el proper any: el primer serà del BIST (Barcelona Institute of Science and Technology), el segon de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i un darrer que serà propietat de la universitat. Uns edificis que neixen amb la il·lusió de convertir-se en un node d’innovació i recerca amb capacitat d’atracció del millor talent nacional e internacional, que generi una activitat incessant, tant a l’hivern com a l’estiu, tant de les persones que hi treballin com de visitants al seu espai central, una àgora, un espai obert, que acosti la ciència i la innovació a la societat.