POLÈMICA VIRAL

Elsa Ruiz: ¿feminista o frau?

La monologuista ha demostrat que la gent canvia i que el que és important no és el que vam fer al passat, sinó el que fem al present

1
Es llegeix en minuts
elsaok

elsaok

Hi ha falses creences que es repeteixen durant anys i que algunes persones una miqueta limitades continuen creient a ulls clucs. Una de les clàssiques és: «La gent no canvia». Apa que no. Sort en tenim d’evolucionar i de canviar, si no fos així, continuaríem a les coves dibuixant mamuts a les parets. Un exemple clar de canvi ens l’ha mostrat aquests dies Elsa Ruiz. Referent trans, activista feminista i col·laboradora del programa de Risto Mejide ‘Todo es mentira’. 

Va tenir un passat com a home monologuista i han sortit a la llum uns vídeos on ell (encara no era ella) explicava acudits molt masclistes i molt desagradables. La meva reacció al veure’ls va ser de sorpresa absoluta. No m’ho esperava, la veritat. Elsa està ficada a Podem i, tot i que tingui penis, perquè en té i no se n’amaga, defensa una part molt important del feminisme i és un referent molt necessari per a les futures generacions d’infants transgènere. Però em centraré en aquest canvi tan bèstia i profund.

Notícies relacionades

Vull pensar que l’Elsa del passat només s’esforçava per intentar encaixar. Com aquestes dones que es comporten com paios quan els donen un càrrec important. El món dels monòlegs és bastant masclista. Us ho dic jo, que n’he format part. Hi ha molt poques dones i, si vols que et riguin l’acudit, de vegades cal caure en el gag fàcil, que a tu no t’agrada però saps que la gent riurà. Potser l’acudit és masclista, racista o homòfon. Però el públic me l’aplaudirà.

M’imagino un noi que no sap gaire bé com presentar-se al món, intentant encaixar en aquest univers i intentant dissimular el que realment és amb tanta força que es passa de frenada. Vull pensar que això és Elsa Ruiz. No vull pensar que és un frau. ¿Que va ser masclista en el passat? Com totes i tots. Ens passem la vida desfent-nos d’aquest masclisme interioritzat que ens han ficat en vena. L’important no és el que vam fer en el nostre passat, el que importa és el que fem en el nostre present. Vull i em sento millor pensant que no és un frau, només algú que ha canviat a millor.

Temes:

Humor Masclisme