Al contraatac

Els 'indepes' critiquen ERC

Sisplau deixin de dir que ho faríem tot millor. Ens estan fent fer el ridícul a tots

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53987205 alba verges200705122022

zentauroepp53987205 alba verges200705122022 / Gerard Artigas

Estava convençut que mai ho veuria. Com sant Tomàs, he hagut d’escoltar els podcasts per creure-ho. Agafin-se, sisplau, a la cadira: en les tertúlies dels mitjans indepes s’està criticant la gestió de la Generalitat i en especial la dels consellers d’Esquerra Republicana. Com ho senten. Més d’un periodista i d’un tertulià ho estan vivint com un alliberament. Comprensible. Feia des de 1980 que qualificaven tot el que feia la Generalitat com «un referent europeu». 

A l’alcalde de Lleida li van comunicar el confinament amb mitja hora d’antelació i la majoria dels alcaldes afectats es van assabentar per la premsa. El confinament el va imposar el president Torra a Aragonès i Vergés. A més, l’anunci de la mascareta obligatòria va ser el resultat de la perícia de Jordi Basté entrevistant la consellera. Una cosa és que ERC tingui dificultats per trobar un director de Salut Pública que vulgui treballar amb ells, però una altra que la consellera ens intenti vendre que tenir el càrrec vacant no té importància. ¿Experts? ¿Qui necessita experts? 

La cirereta és que Junqueras insisteixi en l’autobombo de la gestió d’ERC mentre desqualifica amb acritud la del Govern d’Espanya. Allò del junquerisme és retòrica. Aquí l’únic dialogant ha sigut Illa. Però Junqueras té raó en una cosa: vistos els currículums de consellers i ministres, qualsevol cercatalents també conclouria que hi ha una gran diferència entre les seves respectives capacitats de gestió. Però a l’inrevés.

Notícies relacionades

Ja posats, potser sentim crítiques altres conselleries d’ERC. Per exemple a Educació per com de malament que s’ensenya l’anglès a l’escola pública catalana. Segons dades oficials, ni la meitat d’universitaris arriben al nivell bàsic del First Certificate. Imaginin-se la resta. Però, això sí, amb la independència seríem com Dinamarca. Doncs comencin per ensenyar l’anglès com a Dinamarca. 

Sisplau deixin de dir que ho faríem tot millor. Ens estan fent fer el ridícul a tots. Molt bé, això sí.