El Sant Jordi d'estiu

Ens ho juguem tot a una data

Si no surt bé la jornada del 23 de juliol, tots tornarem a estar d'acord que un dels errors del sistema del mercat del llibre és que, en gran part, ens ho juguem tot a una data

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47865112 barcelona 23 04 2019 diada de sant jordi libros y rosas en l200413180117

zentauroepp47865112 barcelona 23 04 2019 diada de sant jordi libros y rosas en l200413180117 / FERRAN NADEU

Fa tres mesos, tots ho teníem molt clar: un dels errors del sistema del mercat del llibre és que ens ho juguem tot a una data: el 23 d’abril. Parlàvem llavors d’una possible reformulació de les coses; hi va haver fins i tot un intent tímid d'encetar una campanya que venia a dir una cosa del tipus ‘el dia del llibre és cada dia de l'any’. El material ja el teníem; les persones, també; i les llibreries i biblioteques de la ciutat fan una xarxa encara més espessa que la de teatres i sales d’art i sales de música en viu.

En aquest sentit, algunes llibreries vam començar a parlar d’aprofitar aquest estiu per fer-hi una bona programació. La idea de fer que les nits d'estiu fossin una mena de versió estesa d'aquella Nit de les Llibreries, que s'ha intentat organitzar uns quants cops ja i tant es resisteix a ser implantada al programa literari de la ciutat, era una cosa que per un moment prenia sentit i pintava molt i molt bé.

Aviat, però, vam veure com totes les energies eren canalitzades de nou cap a la festa d’un dia: es faria un Sant Jordi d’estiu. Es faria i es farà: serà dijous 23.

Quan dic totes les energies vull dir totes literalment: la feinada per organitzar-lo ha estat complicadíssima. Deixant de banda que el temps de preparació ha sigut minso, a hores d'ara encara no sabem amb quines restriccions sanitàries ens trobarem aquell dijous. Sí que sabem però que farà molta calor, que les parades ocuparan els carrils centrals del passeig de Gràcia en diferents trams i que els escriptors que hi signin no ho faran a les parades de les llibreries sinó en taules individuals a les quals no hi haurà els seus llibres a la venda (els lectors hauran de venir amb el seu propi exemplar a les mans).

Notícies relacionades

També sabem que podria ploure i també que allò podria rebrotar.

Si tot surt bé, la injecció de diners al sector farà una bona i necessària dosi d’oxigen; si no, tots tornarem a estar d’acord que un dels errors del sistema del mercat del llibre és que, en gran part, ens ho juguem tot a una data.