Dues mirades

Mascaretes patriòtiques

Davant del dubte, la bandera sempre està llesta per ocultar l'ombra del delicte i exigir lleialtat

1
Es llegeix en minuts
borrasok

borrasok

Que bé llueix la senyera a la mascareta de Laura Borràs. Que magnífics són els periodistes al servei del procés contribuint al relat victimista i resistint-se al dubte. Com sempre, l’argument a disposició de l’elit política de la línia convergent: la justícia espanyola és injusta per antonomàsia i es dedica a assetjar els nostres líders.

Notícies relacionades

Així està Borràs, a les portes que el Tribunal Suprem investigui unes presumptes irregularitats comeses quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. L’assumpte és prosaic, uns contractes fraccionats per eludir el procediment administratiu i adjudicar directament un treball. Hi ha indicis, i sembla lògica la investigació. Ella ho nega amb rotunditat i emmarca l’assumpte en la persecució política.

L’argument és reiterat i molt usat. ¿Efectiu? Doncs, com sempre, la fe va per barris ideològics. Però igual que té els seus creients, als agnòstics els deixa la sensació de la reiteració. Davant del dubte, la bandera. O a la mascareta o a l’alfombra. Sempre llista per ocultar l’ombra del delicte i exigir lleialtat.