Al contraatac

El Parlament i les drogues

Últimament els nostres polítics s'han entossudit a vociferar i a portar-se fatal, com si se'ls quedés petit allò de fer front al coronavirus

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53711609 control al gobierno200610133659

zentauroepp53711609 control al gobierno200610133659 / DAVID CASTRO

Si no fos perquè estem travessant una pandèmia entossudida a rebrotar per portar-nos després a una greu crisi econòmica, seria molt divertida l’última controvèrsia dels nostres polítics. Vox ha proposat formalment controls de drogues a diputats i senadors a l’entrada als seus llocs de treball. Al principi, semblava una cosa de Twitter, però no. Santiago Abascal ha fet aquesta singular proposta en resposta a una altra de Compromís, que vol saber si el líder del partit verd acudeix al Congrés amb una pistola sota el braç aprofitant que té llicència d’armes. De nou, s’entreveu la idea que a veure si un dia a algú li agafarà per irrompre a l’hemicicle al crit aquest de «Quieto todo el mundo». Perquè últimament s’han entossudit a vociferar i a portar-se fatal, com si se’ls quedés petit allò de fer front al coronavirus, ara que ni tan sols sabem quants morts hi ha.

En qualsevol cas, Vox, que quan el treuen del tema de la bandera va com un pollastre sense cap, ha plantejat que es facin tests. Però no dels que estan de moda aquesta primavera, sinó dels que detecten la presència de «substàncies psicotròpiques» entre ses senyories. «Com al futbol», afegeixen. O sigui, tots a fer pipí en un gotet després de cada ple. Una sessió de control en el sentit ampli de l’expressió. És una proposta molt llaminera, només per veure els polítics espanyols, siguin del partit que siguin, fent una cosa junts, tot i que sigui fer cua per orinar. No obstant, sembla que serà més fàcil aprovar els Pressupostos.

Notícies relacionades

El PNB ha dit que és «una fricada» i que, veient alguns discursos, els de Vox haurien de ser els primers a sotmetre’s al control de drogues. Gabriel Rufián, a qui li surt especialment bé xipollejar en tota classe d’iniciatives alternatives, ha proposat que l’extrema dreta passi «tests psicotècnics».

I en aquest ambient festiu va esgotant-se el temps per al famós pacte per a la reconstrucció, o alguna cosa així, que ja només sembla possible si efectivament els diputats s’inflen a porros d’aquí a final de mes. Per pixar-s’hi.