Al contraatac

Realitat i absurd

A la vida real més de 20.000 persones s'han quedat sense feina perquè tanca una fàbrica de cotxes. A la vida virtual la discussió se centra que els manifestants que han perdut la feina s'expressen en castellà

1
Es llegeix en minuts
Trabajadores de Nissan protestan por el cierre de la planta de la Zona Franca, ante un concesionario de la marca en Granollers, el 29 de mayo.

Trabajadores de Nissan protestan por el cierre de la planta de la Zona Franca, ante un concesionario de la marca en Granollers, el 29 de mayo. / GETTY IMAGES / DAVID RAMOS

En la vida real les cues de la fam donen voltes an la volta a l’illa, has d’arribar-hi aviat si no vols quedar-te sense res i anar-te’n a dormir amb l’estómac buit. Els cartells que et diuen que la teva ciutat és poderosa i els discursos que t’expliquen que aquest és el millor país possible haurien de servir de consol. En la vida virtual la discussió absurda de torn gira al voltant d’una fotografia absurda que s’ha fet la teva alcaldessa al seu llit.

En la vida real més de 20.000 persones es queden sense feina, perquè la fàbrica de cotxes que ha rebut substancioses subvencions per no tancar ha decidit aprofitar l'avinentesa per contribuir a incrementar els índexs de misèria. En la vida virtual la discussió més important és sobre el fet que els manifestants que han perdut la feina s’expressen en castellà i no pas en la llengua del país. Que es veu que si vols cridar la teva ràbia, impotència i desesperació abans has de pensar primer en salvar l’idioma del lloc on vius, que aquesta hauria de ser la teva prioritat. Que també es veu que quan els treballadors de la televisió pública catalana van cobrir la notícia, no poden conformar-se amb recollir els testimonis que es vagin trobant, ara al periodista també se li demana que editi la realitat per tal d'adequar-la lingüísticament. ¿I perquè no fem un càsting entre els indignats i triem només els bons catalans?

En la vida real hi ha temporers que dormen al ras perquè  ningú ha pensat que potser estaria bé que poguessin disposar d’allotjament mínimament digne mentre ens recullen les cireres i els préssecs. Hi ha segregació urbanística, escolar, administrativa i enormes dificultats per sobreviure i progressar si tens un determinat origen. En la vida virtual el tema més important és retirar l’estàtua de Colom o ‘Allò que el vent s’endugué’.

Notícies relacionades

En la vida real continuem tenint notícies  d’assassinats masclistes i les consultes per violència de gènere s’han multiplicat exponencialment durant el confinament. A la vida virtual la indignació la provoca J.K. Rowling per dir que les que menstruen són dones.

I així tot.