Dues mirades

'Lago del cor'

Els germans Roca acaben d'obrir Àgora, un nou restaurant, amb l'esperit dels primers anys del Celler

1
Es llegeix en minuts
undefined53535171 pla general de l interior de l espai  gora del mas marroch a200526121140

undefined53535171 pla general de l interior de l espai gora del mas marroch a200526121140 / Mas Marroch

Es fa difícil accedir a la normalitat (aquest magma nou, líquid, que encara no té forma, que no s’ha encastat encara a la pell de la muntanya de cada dia) quan veus els tres germans Roca amagats després d’una mascareta negra. Acaben d’obrir Àgora, un nou restaurant, un espai (la cúpula, l’entorn) magnífic. El més plausible, no obstant, és l’esperit amb què han iniciat aquesta aventura postcovid. Ho perceps i ells mateixos –Xani Tirado, responsable del Mas Marroch– ho confessen: «Revivim els primers anys del Celler».

La il·lusió de veure com arriba el client, la voluntat d’oferir de nou aquell fragment de temps d’un valor incalculable, un palau efímer, però que es manté en el record. Han optat aquí per recuperar plats històrics i justament han aconseguit (el parmentier de llamàntol, el timbal de poma i foie, el cromatisme verd...) que tornin a passar pel «lago del cor», com deia Dante. Després de la màscara, les paraules de Pitu Roca semblen més opaques, però són tan nítides com sempre: «La gent necessitarà sentir-se estimada, i aquí ens trobarà». Fa anys que tenen aquesta obsessió i ara tornen, amb l’autenticitat de sempre.