Al contraatac

Tendència al desastre

Els ciutadans crec que no en surten més forts. I el Govern em temo que tampoc

1
Es llegeix en minuts
undefined53237073 graf6006  madrid  26 04 2020   el presidente del gobierno  p200426142104

undefined53237073 graf6006 madrid 26 04 2020 el presidente del gobierno p200426142104 / Borja Puig de la Bellacasa

Poques coses fàcils ha d’afrontar un Govern, qualsevol que aquest sigui, quan els enemics són una pandèmia i l’amenaça d’una profunda crisi econòmica. Encara és més difícil quan parlem d’una coalició, on generalment les lleialtats duren el que dura la il·lusió de l’estrena. No obstant, sembla que aquest Govern en concret s’ha entossudit a boicotejar-se a si mateix i no expliquen bé ni tan sols les coses bones.

Notícies relacionades

És molt sorprenent. Les ficades de pota són de tot tipus i condició. Van des dels trucs de màgia amb el nombre de morts, ara els veus i ara no els veus, fins a colossals errors de coordinació i comunicació. El pacte secret amb Bildu, hores després de fer-se públic, el defensava mig Govern i en renegava l’altre mig. Després d’això, l’única sortida que van considerar viable va ser culpar el PP. Ara ens trobem amb una greu crisi a la cúpula de la Guàrdia Civil. Pel que sembla, el ministre de l’Interior volia tenir accés a informes judicials sobre la pandèmia i la manifestació del 8-M. «És un avís a navegants», han advertit els agents sobre el cessament del seu cap a Madrid. Per intentar frenar les protestes, pujada de sou a la Guàrdia Civil. És grotesc. És el que està sent trepitjar un bassal rere un altre, convertint-se en notícia cada dia.

I penses d’acord, aquests són assumptes espinosos i, per tant, més complicats de justificar. Però, ¿què va passar amb l’ingrés mínim vital? Una iniciativa positiva va quedar enfangada per una forassenyada manera de fer-la pública: Pablo Iglesias va anunciar una compareixença conjunta amb un ministre que va dir desconèixer aquesta convocatòria. O aquell dia que Alberto Garzón va criticar el model turístic d’Espanya, la nostra font principal d’ingressos, i va haver de sortir Sánchez a apagar el foc. O quan presumeixen d’estar pagant pràcticament tots els ertos, mentre centenars de famílies fan crides desesperades a l’Administració després de tres mesos sense cobrar. I bé, què es pot dir de la campanya ‘En sortirem més forts...’. Els ciutadans crec que no. I el Govern em temo que tampoc.