DUES MIRADES

L'absurd

La divisió de la província de Barcelona en tres regions sanitàries va ser una desencertada decisió que ara el Govern estudia recular

1
Es llegeix en minuts
torraok

torraok

Aïllada, així està Barcelona. Per una separació en regions sanitàries que va voler ser el fet diferencial català de Quim Torra. Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud són les tres regions sanitàries que la immensa majoria de la ciutadania desconeixia, molt més els seus límits. Els que ens impedeixen reunir-nos amb familiars i amics. Els que barren el pas als barcelonins que volen abandonar per unes hores la ciutat o els que impedeixen passejar-se pels seus carrers als que viuen fora del municipi. Els desplaçaments laborals sí que estan permesos.

Notícies relacionades

Llavors, ¿té algun sentit? Cap. La zona metropolitana de Barcelona funciona com una unitat per als ciutadans. En molts casos, són els preus de la vivenda els que han determinat la fugida. El món afectiu, cultural i econòmic n’és un.

«Catalunya torna al 1833», va respondre irat Torra a la decisió del Govern central de desconfinar partint de les demonitzades províncies ‘espanyoles’. Va aconseguir imposar el seu segell particular. Ara, davant d’aquesta desencertada decisió, el Govern estudia la manera de recular. ¿Tornarem al 1833 o ens quedarem en l’era de l’absurd?