Peccata minuta

1
Es llegeix en minuts
torraok

torraok

Quim Torra posseeix un cervell pavlovià: quan Sánchez diu «La terra és rodona», ell corregeix molt suïssament: «¡Mentida: aplatada pels pols!» sense mai reclamar-se, bon lector, d’Antonio Machado: «¿Tu verdad? No, la verdad y ven conmigo a buscarla. La tuya, guárdatela».

I qui diu Torra diu el ‘simpson’ Buch, l’agent de Spektra Budó o el telefònic Josep Costa, personatge a qui molt recentment li va agafar per conspirar amb Joan García, diputat de Ciutadans, per fotre el seu soci de govern Roger Torrent. Qui, al meu parer, ha definit millor la mala passada de Costa és la seva companya d’escó Núria Picas: «El que fa aquest home comença a ser preocupant». Com no podia ser de cap altra manera (falca molt utilitzada aquests dies per penjar-se medalles per obvi compliment del deure) JxCat, estretes les files, ha sortit en defensa del ‘Costa Brau’ al·legant que escoltar converses privades és de pèssima educació.

A la dretona burgesia catalana sempre li ha encantat pactar amb l’espanyola: Cambó ho va fer amb Franco, Tarradellas amb Suárez i Pujol amb Aznar. El gest de Costa, vist en positiu, podria ser revolucionari: tornar a parlar amb els que no pensen com ell, acte que podria ser considerat per Torra com d’altíssima traïció. Però no parlarà amb Vox, el seu homòleg espanyol en nacionalisme histèric, perquè el seu líder fa pinta de legionari i els catalans sempre ens ha perdut la nostra estètica.

Notícies relacionades

Servidor, que no ha votat mai per JxCat o ERC, no acaba d’entendre, no obstant, que les dues formacions tinguin una intenció de vot tan similar. ¿Tanta burgesia insolidària i pessetera habita els pobles i ciutats de Catalunya? ¿Tants/es innocents estan connectats permanentment al menjaclosques de TV3?

P.S. Dimecres passat Elnacional.cat va destacar com a gran esdeveniment literariopatriòtic del dia un tuit-haiku de Lluís Llach a Pedro Sánchez: «Burro de solemnitat». Lluís, ets un molt bon músic però les paraules no han sigut mai el teu fort. ¿Per què, en lloc de deixar anar burrades per la xarxa, no escrius un ardent himne a Costa, com Carlos Puebla al Che?