IDEES

Sadisme esportiu contra la cultura

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53246013 icult presentador deportes tv3200427142203

zentauroepp53246013 icult presentador deportes tv3200427142203

No al·ludeix, el titular, a la bona (o no tan bona) gent ansiosa per sortir a córrer o fer un volt en bici, tot i que no podrà anar d’excursió a la muntanya, ni que surti a peu de casa com havien fet els barcelonins de tota la vida. Que on no hi ha personal més o menys humà no hi ha possibilitat d’encomanar-se és una de tantes obvietats que cap autoritat té en compte.

El ‘lobby’ televisiu dels esports ha incrementat el temps dedicat a torturar els pobres i incauts espectadors

Al gra, la frase llatina més universal significa que hem de moure l’esquelet si no ens volem tornar bojos. Ara bé, com si no n’hi hagués prou amb una abstinència de set llargues setmanes i qui sap quantes més abans d’anar al gimnàs o a la piscina pública, el ‘lobby’ televisiu dels esports, ja propens des de sempre al sadisme que consisteix a disfrutar amb l’emprenyament reiterat dels espectadors, en comptes de reconèixer que si no hi ha competicions no hi ha feina i d’imitar els jugadors d’elit amb la sana pràctica compartida de quedar-se a casa, es diria que fins i tot han incrementat el temps dedicat a torturar els pobres i incauts infeliços que mantenen l’esperança de trobar, no diguem notícies perquè les no reiterades dia a dia van escasses, sinó una mica de consol, alleujament o distracció.

No per quotidiana, l’escenografia dels telenotícies deixa de ser més digna d’execrables tradicions autoritàries (tot i que sense toros) que de la pròpia.

Notícies relacionades

Al plató, tres figures: la del conductor o conductora, la dels homes del temps (la dona ja ha desaparegut) i, allà plantada o plantat, amb una gens dissimulada ansietat a l’espera del torn per atacar l’espectador, no amb els habituals instruments de tortura, que mira, encara, sinó amb uns de molt pitjors perquè no presenten cap interès, i menys per als fans de l’esport.

Això de la cultura, i de manera especial de la catalana, no ens ho hauríem de començar a creure de nou fins que l’estaquirot de la dreta de la presentador no sigui el conductor de l’espai dedicat a la cultura, i a més no compti amb més mitjans i minuts que els de l’esport. 

Temes:

Coronavirus