IDEES

El perillós avorriment

'Dare me', la sèrie de Netflix sobre un grup d'animadores, aconsegueix explorar la complexitat de la recerca del concepte de la individualitat en un context de grup

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp52983597 icult200331152223

zentauroepp52983597 icult200331152223

«Hi ha una cosa perillosa en l’avorriment de les adolescents». Així comença ‘Dare me’, la nova sèrie de Netflix que ens explica les peripècies d’un grup d’animadores que intenten classificar-se per a una competició que els podria canviar la vida. Hi ha una cosa perillosa en l’avorriment d’aquells que no tenen encara consciència del pes que poden prendre les conseqüències dels seus actes, això és cert, i deixant de banda la innocència de considerar que només els adolescents viuen en aquest barco d’inconsciència, la sèrie aconsegueix explorar la complexitat de la recerca del concepte de la individualitat en un context de grup.

Notícies relacionades

L’adolescència pot ser definida de moltes maneres diferents, però si una cosa la identifica com a única dins de totes les etapes de la vida d’una persona, és el començament de la recerca del ‘jo’, aquest esquiu concepte que prepararà tota interacció en el futur que ens va ser promès. Aquell moment màgic, tràgic, sublim i confús en què comences a entendre que ets un ens independent de la massa que et va donar forma i amb què vas començar a experimentar el món. Aquest capítol de la teva història personal en què has de prendre decisions que hauràs d’enfrontar en una nova solitud. El mirall passa de ser un moble més a convertir-se en una eina amb què experimentar la fantasia de ser un. I ha de ser complicat lidiar amb la dualitat del ‘jo’ i el ‘grup’ del qual formes part, d’una forma o una altra.

És en les crisis quan veiem la diferència entre l’individu i la seva comunitat, quan passa una cosa que sacseja els fonaments del món que hem construït per a nosaltres mateixos. La pressió social es pot convertir en una presó emocional que ens atrapa en la voràgine del dia a dia, en el desig –més o menys inconscient– de voler encaixar dins del tot. Hi ha una cosa perillosa en l’avorriment d’una persona que no sap qui és encara, que encara no ha après a discernir els límits de la seva realitat. Però el que no estem dient és que, sabent quan comença l’adolescència, no tenim ni idea de quan acaba, o si ho farà algun dia.

Temes:

Netflix Sèries