Salut emocional

Ansietat

No es pot viure amb tanta por, no es pot, em deia a mi mateixa. Quan vaig arribar a casa vaig fer una cosa que em va canviar la vida per sempre. Vaig trucar a un psiquiatre i vaig deixar que em donés medicació

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp32331966 panthera tigris tigris indian tiger in the water bangkok zoo190719183856

zentauroepp32331966 panthera tigris tigris indian tiger in the water bangkok zoo190719183856 / INDIAN TIGER PANTHERA TIGRIS TIGRIS BANGKOK THAILAND

Els éssers humans som molt complexos. No tots tenim de tot i, per sort, hi ha suplements que ens ajusten si anem sobrats o ens falta alguna cosa. Ferro, potassi, insulina o sertralina. Jo necessito l’última per poder portar una vida normal. La sertralina. Tota la vida que he patit ansietat i angoixa. Vaig aprendre a viure amb aquesta malaltia invisible, amb molta teràpia i amb unes ganes enormes de viure i ser feliç. Vaig estar deu anys sense agafar el metro, em podia passar una setmana sense dormir abans d’agafar un avió i només pensar en la mort em podia fer entrar en uns bucles de tristesa enormes.

Notícies relacionades

Pànic del cotxe, les tempestes, els ponts, els túnels, les catàstrofes naturals i la mort. Vaig pensar que ho tenia superat quan vaig fer un viatge a Tailàndia, fa cinc anys. L’ansietat seguia allà, però d’alguna manera, creia que era feliç perquè la podia controlar. M’estava enganyant. Un dia, em vaig trobar que no podia agafar el cotxe. El monstre de l’ansietat se m’havia ficat dins una altra vegada. Vaig fer tot el viatge plorant i respirant. No es pot viure amb tanta por, no es pot, em deia a mi mateixa. Quan vaig arribar a casa vaig fer una cosa que em va canviar la vida per sempre. Vaig trucar a un psiquiatre i vaig deixar que em donés medicació. Em va receptar sertralina. Un inhibidor de la serotonina.

Llavors ho vaig veure clar. M’havia passat tota la vida amb un sofriment innecessari. Però quan tens ansietat tot et fa por. Tot. I medicar-te, també. Un dels meus pànics més grans es va despertar en l’atemptat de l’11-S. Passats 20 anys i medicada, m’adono que si això que està passant m’hagués agafat fa 15 anys, els asseguro que no sé què hauria sigut de mi. I escric això només per intentar ajudar emocionalment totes les persones que pateixen ansietat ara mateix. ¡Que demanin ajuda! Hi ha psiquiatres que estan fent visites gratis per Skype. I les persones amb qui estan confinades que els abracin, que els cuidin i que no els intentin entendre. I si estàs sola, surt del llit, respira i truca a algú. A qui sigui. Molta força.