Dues mirades

Els balcons de la Inquisició

Està bé que tots assumim la responsabilitat del confinament. Però cura amb els judicis sumaríssims des del desconeixement. Abans de jutjar, pensem un segon. Un mínim d'empatia

1
Es llegeix en minuts
GRAF4162  MADRID  02 04 2019 - Fotografia facilitada por la asociacion Alanda - Una terapeuta de Alanda trabaja con pictogramas para ayudar a ninos con autismo  Un pictograma ayuda al nino a seguir una rutina  tanto en casa como en el colegio  el nino tiene su horario en el que se indican las distintas actividades que va a realizar  Pero tambien ayuda a fomentar la interaccion  se pueden colocar fotografias de sus comidas y objetos favoritos en un lugar visible para aumentar su deseo por comunicarse - EFE Elena Camacho   SOLO USO EDITORIAL

GRAF4162 MADRID 02 04 2019 - Fotografia facilitada por la asociacion Alanda - Una terapeuta de Alanda trabaja con pictogramas para ayudar a ninos con autismo Un pictograma ayuda al nino a seguir una rutina tanto en casa como en el colegio el nino tiene su horario en el que se indican las distintas actividades que va a realizar Pero tambien ayuda a fomentar la interaccion se pueden colocar fotografias de sus comidas y objetos favoritos en un lugar visible para aumentar su deseo por comunicarse - EFE Elena Camacho SOLO USO EDITORIAL / Elena Camacho (asociación Alanda)

El Papa ha concedit el perdó de tots els pecats als malalts de coronavirus. També a familiars i sanitaris. Vaig llegir una broma del tema i confesso que vaig iniciar un somriure que se’m va gelar al moment. N’hi havia prou amb reflexionar un segon per comprendre tota la tragèdia que tancava l’anunci. El que Francesc ofereix és un consol per als creients que temen morir sense poder confessar-se.  

Llegeixo que pares amb nens amb autisme són insultats des de les finestres quan surten amb els petits. El Govern va modificar el decret per permetre que les persones amb autisme i altres alteracions conductuals puguin circular pel carrer prenent les mesures necessàries per evitar el contagi. No és un caprici. Aquestes persones necessiten el moviment per evitar entrar en dinàmiques d’autoagressió o altres conductes extremes. Està bé que tots assumim la responsabilitat del confinament. Però compte amb els judicis sumaríssims des del desconeixement. Abans de jutjar, pensem un segon. Un mínim d’empatia. Ja bastant terrible és la llista de l’horror com per afegir els balcons de la Inquisició.