Dues mirades

Cinisme i supèrbia

Plácido Domingo diu que el seu exemple ha de servir perquè en el futur d'altres el segueixin. ¿Quin exemple? ¿Demanar perdó? ¿Lluitar per la dignitat de la dona? Menyspreu impúdic dels valors morals

1
Es llegeix en minuts
placido-domingo

placido-domingo / Laszlo Balogh (AP)

Potser el pitjor pecat de tots és el cinisme. I ho és perquè, per damunt dels altres, expressa una actitud de qui es considera superior, l’elevació de qui actua com a cínic des de la poltrona de la supèrbia. Cinisme i supèrbia, doncs, s’agafen del bracet i es personifiquen, aquests dies, en la figura de Plácido Domingo. Primer de tot, quan va ser acusat d’assetjament, va tenir la barra de dir que «eren uns altres codis» i que «havia estat galant, sí, però sempre en els límits de la cavallerositat». Després, quan la investigació ha demostrat el seu «comportament inadequat», ha demanat perdó i ha dit que respecta que les dones que ell va ofendre ara estiguin en condicions de parlar i acusar. ¡Ni que no ho respectés! Van tenir el valor de dir-ho i ell, aleshores, va dir que era «inconcebible».

Els mesos en què ha reflexionat li han servit per mirar de convertir-se en un adalil del respecte, «perquè ningú no hagi de passar pel mateix». I diu que el seu exemple ha de servir perquè en el futur d’altres el segueixin. ¿Quin exemple? ¿Demanar perdó? ¿Lluitar per la dignitat de la dona? Cinisme i supèrbia, sempre des de l’altivesa masclista. Menyspreu impúdic dels valors morals.