La dutxa escocesa 'indepe'

Els punyals entre JxCat i ERC volen i els retrets han sigut clars i obvis a ulls de tots

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp52129129 puigdemont200204093742

zentauroepp52129129 puigdemont200204093742 / Bernat Vilaro

Diuen que el procés va morir.  El ‘processisme’ en tot cas, no. Igual com l’independentisme, evidentment, que gràcies a la seva base social resisteix, malgrat tot, amb una força envejable que no havia tingut mai a Catalunya des de la recuperació de la democràcia. Però, hi insisteixo: això malgrat tot, especialment del discurs i la praxi de bona part dels seus líders polítics.  I és que les seves fites i la seva resistència enfront la repressió massa sovint han de conviure amb la mala maror interna, que no descansa mai.

Aquest dimecres, per exemple, l’estampa de Clara Ponsatí junt amb Carles Puigdemont i Toni Comínja acreditada a Brussel·les com a eurodiputada, era una de calenta que seguia una de freda de dimarts al Parlament amb les acusacions creuades de l’expresident  i la líder d’ERC Marta Rovira, en compareixença a través de videoconferència en la comissió del 155. No van citar explícitament JxCat  i ERC, però els punyals van volar i els retrets van ser clars i obvis a ulls de tothom.  De nou, un espectacle destrempador per a la parròquia ‘indepe’, tan sols una setmana després de l’espectacle denigrant d’uns i altres al Ple.

Invent fallit

Notícies relacionades

Així les coses, és escaient el dubte i pensar si no serà que allò que manté mobilitzat el vot independentista no és ja, bàsicament i ben bé únicament, les maldestres envestides del govern dels jutges, així com l’assetjament mediàtic i les querelles de la caverna espanyolista i els seus delegats als partits madrilenys. És això bàsicament el que reporta algun moment de motivació a un votant independentista a qui els seus partits no ofereixen perspectiva plausible i concreta de construir un govern en pocs mesos que pugui prendre el relleu de l’actual invent fallit de l’Executiu de Quim Torra.

És això o la suma d’una cosa i l’altra, que a l’estil de la dutxa escocesa, combinant una de freda i una de calenta, activa a la força. Malauradament, seguint el patró, aquest dijous, si Torra surt sense res concret de la seva reunió amb Pedro Sánchez, vaticino un nou volar de punyals.