Mesures preventives

Plàstic contra el coronavirus

La vida o semivida d'un virus és letal, només un compost artificial i altament contaminant pot protegir les seves víctimes

1
Es llegeix en minuts
rjulve32098545 pedestrians wearing face masks walk along an elevated walkwa181024113241

rjulve32098545 pedestrians wearing face masks walk along an elevated walkwa181024113241 / WANG ZHAO

Potser no s’està destacant l’abundància de materials plàstics en l’aïllament, detecció i combat del coronavirus que va arribar de la Xina. Jutjant per les imatges, no es pot parlar d’un rebuig instintiu dels usuaris, al contrari, d’un consum exagerat del viciós plàstic, començant per les màscaresque aviat seran de disseny.

El versàtil polímer petrolífer migra a agent salvador, per fortuna encara no s’han de demanar disculpes ni indemnitzar una maleïda cadena de carboni. La vida o semivida d’un virus és letal, només un compost artificial i altament contaminant pot protegir les seves víctimes. ¿Què diu Greta Thunberg (marca registrada) sobre això? La concentració en la lluita contra l’epidèmia de plàstics ha enfosquit la lluita contra l’epidèmia amb plàstics. Malgrat la seva sorprenent longitud, aquestes molècules no pequen de supèrbia.

Notícies relacionades

‘Superplàstic contra el Coronavirus’, amb la bestiola interpretada per Joaquin Phoenix, no arrasaria a la taquilla. La química que ens contamina també acostuma a ser invocada pels qui la denigren. L’anomenada crisi dels cogombres entre Espanya i Alemanyacrisi dels cogombres no només estava falsament atribuïda, sinó que la seva causa probable era un cultiu ecològic consumit per selectes ciutadans que es vantaven de respectar el planeta. Quan van emmalaltir centenars, van recórrer a fàrmacs de l’enèsima generació, que es desenvolupen infligint un mal ambiental notable. En un llenguatge que ningú fa servir quan sorgeix la necessitat, és probable que l’empremta ecològica de la seva curació superés amb escreix l’estalvi propiciat per la seva alimentació tan presumptament salutífera.

Si els plàstics parlessin, es queixarien potser que la seva comprensible mala fama es deu a la quantitat de problemes humans que han de solucionar. O, abreujant, a l’enormitat d’éssers humans que busquen refugi en una fràgil esfera. Per mantenir dempeus vuit mil milions de persones sobre el planeta, farà falta molt plàstic, o materials encara més indignants. Ja ho veuran.