Peccata minuta

¡Pin, pam, pum!

Si d'ells depengués, arrencarien dels llibres de text qualsevol referència a Marx, Darwin, García Lorca, el PSOE, el cos humà... i reinstaurarien per decret llei l'assignatura de Formació de l'Esperit Nacional

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp38384056 barcelona  11 05 2017  mindfulness  relajacion  respiraci n 190403144534

zentauroepp38384056 barcelona 11 05 2017 mindfulness relajacion respiraci n 190403144534

Per combatre el fracàs escolar que fueteja Espanya, els del pin de Vox a la solapa i els seus pròxims del PP s’han tret de l’aixella un segon ‘pin parental’; si el primer consistia en una combinació de caixa forta que impedia a la seva prole tot accés als encants de qualsevol desvergonyida i somrient ‘pin-up’ o a qualsevol altra de les moltes porcades que proliferen per xarxes i canals, l’actual serveix per posar en dubte la professionalitat dels treballadors de l’Ensenyament Públic.

Sembla, com a mínim, el món al revés que un gremi tan autodesacreditat com el de l’actual política espanyola desconfiï públicament dels nostres docents; recordem que l’expressió ‘mestre’ prové de ‘magister’ (major) i ‘ministre’ només de ‘minister’ (menor). També és d’enrojolament  que una colla de perfectes mal educats, com vam poder comprovar de primera mà en les sessions prèvies a la passada investidura, s’atreveixin a pontificar sobre educació.

Aquests aguerrits cavallers i gallardes dames estan convençudíssims/es de ser els amos i senyores dels seus fills i de la seva història; si d’ells depengués, arrencarien dels llibres de text qualsevol referència a Marx, Darwin, García Lorca, el PSOE, el cos humà... i reinstaurarien per decret llei l’assignatura de FEN (Formació de l’Esperit Nacional). ¿Volen que la seva descendència sigui com ells? Doncs que acullin a casa seva un preceptor per mantenir-la aïllada del món, com en ‘Canino’, la terrible distopia cinematogràfica de Yorgos Lanthimos. Si no l’han vist...

Aquesta brillant idea no ha brollat del no-res, sinó de la seva anterior denúncia contra l’adoctrinament  politicoindependentista a les escoles catalanes –he conegut a més d’un professor sonat.cat– que ara han estès a tot Espanya, incloent en la sospita no només la qüestió política, sinó tots els àmbits de la vida. ¿Sortiran al carrer els murcians, com va passar a Catalunya, si el Govern els aplica el 155?

Notícies relacionades

Li explicava un dels passerells del gran Forges, assegut a sobre d’una pedra, al mig de l’erm, al seu amic: «El problema rau que confronten la llibertat d’ensenyament amb l’ensenyament de la llibertat», a la qual cosa l’altre preguntava: «¿Qui?». I el primer: «Ells; els de tota la vida».

P.S.: Em sumo a la iniciativa de la meva admirada col·lega Milena Busquets per sotmetre a tot/a aspirant a comandament a un mínim test de coneixements bàsics, per saber amb base científica quin és la línia de flotació moral i intel·lectual dels i les nostres salvapàtries.