Editorial

Competició deslleial entre capitals

Incentivar una rivalitat mal entesa entre Barcelona i Madrid és un exercici estèril i irresponsable

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp51764260 ayuso200116095627

zentauroepp51764260 ayuso200116095627 / DAVID CASTRO

«Anirem a totes», ha anunciat Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid. La política del PP assegura haver iniciat contactes amb els organitzadors per portar a la capital la gran cita mundial de la comunicació mòbil. Una fira que se celebra a Barcelona des de l’any 2006 i que genera 470 milions d’euros, 12.500 llocs de treball temporal i atreu més de 100.000 visitants. És evident l’interès del congrés, també que una guerra entre ciutats és tan inapropiada com empobridora.

Madrid i Barcelona sumen talent i capacitat. Juntes malgasten fortaleses. Enredades en una estèril competència, només poden sortir-ne perdent. El desafiament d’Ayuso té molt de bravata i d’operació deslleial, més encara quan pretén oferir Madrid com a solució fàcil davant l’intent del consistori barceloní de treballar per una ciutat més neta i social, que ofereixi millors oportunitats als seus veïns. Convertir l’organització d’una fira d’aquestes característiques en una licitació de subhasta no és la millor manera de protegir els interessos dels ciutadans.  

Barcelona és un pol internacional de fires, congressos i convencions. L’impacte d’aquesta activitat afecta positivament amplis sectors econòmics. Des d’hotels, restaurants i transport, a comerç i serveis de barri. És important ser conscient del seu valor i continuar treballant per consolidar i millorar la seva oferta. També Madrid és una destinació important. Els dos enclavaments encapçalen classificacions i tots dos poden alimentar-se mútuament de la seva situació privilegiada. Entrar en penes de rivalitat mal entesa és un insult respecte a això, l’estima i la col·laboració que distingeix el dia a dia de tants madrilenys i barcelonins que saben sumar esforços. La política no hauria de posar traves a un camí que la ciutadania recorre sense problemes. Tampoc utilitzar esdeveniments de tal envergadura per alimentar polèmiques estèrils que, potser, només pretenen desestabilitzar socis del Govern de Sánchez.