Dues mirades

Il·lustracions

'Vogue Italia' utliza dibuixos en lloc de fotos en aquest número de gener en favor de la sostenibilitat... Buf. És un descans

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp51577542 rome  italy   04 01 2020   an undated handout photo made ava200107170042

zentauroepp51577542 rome italy 04 01 2020 an undated handout photo made ava200107170042 / Milo Manara Conde Nast Italia

Si esperem al final, als títols de crèdit, podem comprovar amb alleujament que per rodar la pel·lícula no s’han malmès els drets dels animals que hi surten. Respirem tranquils. Una anotació similar és la que ha fet servir ‘Vogue Italia’ en aquest número de gener que té dibuixos en lloc de fotos. «En la producció d’aquest lliurament de la revista no s’han fet servir sessions fotogràfiques». Buf. És un descans. Com explica el director, s’han evitat vols, gasolina, corrent elèctric, generadors, càterings (i el menjar sobrant dels càterings), plàstic i endolls.

És a dir, ‘Vogue Italia’ ha fet un pas a favor de la sostenibilitat, perquè sembla que les fotos contaminen més que no pas unes il·lustracions que, per cert, són magnífiques, amb retrats artístics de models reals i vestits reals, com l’Olivia Vinten de Milo Manara.  És a dir, sí que han gastat una certa quantitat de vols, gasolina, corrent elèctric, generadors, càterings (i el menjar sobrant dels càterings), plàstic i endolls. En resum: una beneiteria més d’un món que viu «amb la seva obsessiva necessitat de novetat i el fetitx de la possessió». No ho dic jo. Ho diu Emanuele Farneti, el director de ‘Vogue Italia’.

Temes:

Moda Ecologia