10 d’abr 2020

Anar al contingut

Dues mirades

No hi ha fotos ingènues ni improvisades, i menys en moments tan històrics com la firma de Felip VI del reial decret del nomenament de Pedro Sánchez

El missatge del Rei –«El dolor ve després»– no sabem com s’ha de desxifrar. Quasi m'estimo més no fer-ho. Millor que no entrem al fons de la qüestió i que ens quedem amb l’escenografia i amb l’attrezzo de la signatura. No hi ha fotos ingènues ni improvisades, i menys en moments tan històrics. Al despatx reial hi veiem un respatller anatòmic per a la cadira, per evitar lesions lumbars; un recipient de ceràmica en forma de barquet de paper, per desar-hi clips; tot de fotos familiars; llibres de legalitats i antigors diverses; una lupa (Felip VI té problemes de visió o és filatèlic); diversos trofeus, entre els quals la Copa del Món de futbol i una peça en forma de vaixell de vela; una tassa amb llapis i retoladors, com de P-3; una cosa, com una escultura, que sembla un plat d’espaguetis o una troca embullada. I unes carpetes entre les quals destaca un dossier blau que diu ‘Necesidades Militares’ i, més al fons, a la vora dels diccionaris, l’efígie en miniatura d’un GEO de la Policia Nacional, disposat a combatre. I, més amunt, més miniatures de militars i soldats.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Tampoc m’atreveixo a analitzar la fotografia solemne, amb Meritxell Batet pendent de la firma. Se m’acudeixen massa coses.