Dues mirades

Oxigen

No hi ha excuses per no cuidar la qualitat de l'aire, però es poden dedicar els màxims esforços per no perjudicar encara més els que tenen menys recursos

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp51555930 zona baixes emisions200102095832

zentauroepp51555930 zona baixes emisions200102095832 / JORDI COTRINA

La Zona de Baixes Emissions ja és una realitat. Una mesura imprescindible per mirar de preservar la salut de les persones i del planeta. Una altra cosa és la clatellada que suposa per als que no poden afrontar un canvi de vehicle. És cert que hi ha una moratòria d’un any per a conductors amb ingressos inferiors a 8.000 euros anuals i que necessiten el vehicle per treballar. Però la situació es converteix en un autèntic calvari per a molts que es troben a la frontera, en aquest límit en què qualsevol contratemps suposa que els comptes saltin pels aires. També per a tants veïns que la ciutat va expulsar i que una xarxa de transports ranquejant només posa un pegat (de vegades ni això) a les seves necessitats.

No hi ha excuses per no cuidar la qualitat de l’aire, però es poden dedicar els màxims esforços per no perjudicar encara més els que tenen menys recursos. El patinet o la bicicleta són una opció, però no són la solució per a tothom. Una xarxa de transport més assequible i de més qualitat, a Barcelona i en la seva connexió amb altres poblacions, és imprescindible per a molts que també necessiten oxigen per als seus minvats comptes.