IDEES

Històries del Pare Noel

Poques pel·lícules de por hi ha sobre aquest ser ésser sinistre que cada Nadal es cola per la teva xemeneia

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp17662297 foto de rare exports  un cuento gamberro de navidad  para el191224114237

zentauroepp17662297 foto de rare exports un cuento gamberro de navidad para el191224114237

Hi ha mil maneres d’explicar la història del Pare Noel, però deixa’m que te’n recomani una que us deixarà bocabadats engolint crispetes mentre la idea que teníeu del sant patró de la Coca-cola s’esvaeixi entre la por i la sorpresa. ‘Rare exports’, també coneguda com a‘Un cuento gamberro de Navidad’, és una pel·lícula finlandesa del 2010 que explica la història de dos nens que descobreixen que l’hivern finlandès, fet de neu i el cruixir del silenci, oculta alguna cosa més que un regal el dia de Nadal.

Un grup de científics britànics arriben a un poble aïllat de Finlàndia. Realitzant experiments clarament irresponsables, es troben, sense comprendre l’efecte dels seus actes, amb un Joulupukki, també conegut com el precursor del mític Pare Noel que avui coneixem i el nom del qual significa literalment «cabra de Nadal». En aquesta pel·lícula, el Joulupukki no premia el bon comportament dels nens amb regals, sinó que resulta ser una criatura terrorífica que s’alimenta d’ells en la foscor de la nit.

La pel·lícula és una irreverent barreja de fantasia, terror i comèdia que banya de foscor el mite d’aquest suposadament benèvol estrany que es cola per la teva xemeneia cada any per deixar-te un regal que probablement no vols. El Pare Noel, aquest complet desconegut que diu que viu ocult al Pol Nord. Un home d’uns 70 anys que et convida a seure a la seva falda i t’observa durant tota la teva infància prenent nota de tot el que fas per decidir si ets un nen bo o dolent. I la nit de Nadal viatja pel món explotant uns pobres rens al ritme d’una sinistra rialla lenta que sembla perseguir-te pels passadissos de la teva imaginació.

Notícies relacionades

HO, HO, HO.

El Pare Noel és un senyor de qui no sabem absolutament res, però ell ho sap tot de nosaltres, fins i tot com colar-se a casa nostra sense que salti l’alarma. Viu fora de la llei i riu, subjectant-se la panxa, de tot aquell que intenta trobar-lo. El Pare Noel és un ésser sinistre d’origen incert i moltes versions i, sincerament, poques pel·lícules de por hi ha sobre ell.

Temes:

Pel·lícules