Dues mirades

Puigdemont i el salvavides

Puigdemont lluita per la seva supervivència. Política, però també personal. Catalunya ha de decidir si li llança un salvavides o si s'enfonsa amb ell

1
Es llegeix en minuts
GRAF5815. BRUSELAS, 09/12/2019.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra (2i), la portavoz de JxCat en el Congreso, Lausa Borrás (i), el presidente del grupo parlamentario Andrés Batet (d) y el expresident Carles Puigdemont (2d) durante una rueda de prensa sobre las conclusiones de la reunión de JxCat en Bruselas este lunes. EFE/ Leo Rodríguez

GRAF5815. BRUSELAS, 09/12/2019.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra (2i), la portavoz de JxCat en el Congreso, Lausa Borrás (i), el presidente del grupo parlamentario Andrés Batet (d) y el expresident Carles Puigdemont (2d) durante una rueda de prensa sobre las conclusiones de la reunión de JxCat en Bruselas este lunes. EFE/ Leo Rodríguez / Leo Rodríguez (EFE)

Per rescatar una persona que s’està ofegant és important comptar amb un flotador o un objecte perquè el subjecti. La reacció instintiva de la víctima és agafar-se al salvador, empenyent-lo cap a la profunditat.

Puigdemont no volia la DUI. Conscient de la calamitat que provocaria, la seva intenció era convocar eleccions. Però les pressions d’ERC i d’alguns dels seus el van portar a proclamar una trista independència«Demà, tots als despatxos», es van juramentar Puigdemont, Turull i Romeva. L’endemà, l’expresident va aparèixer a Brussel·les. Des d’aleshores, és dubtós que Puigdemont hagi actuat en benefici del col·lectiu. Tot i que ell argumenta que la seva marxa va ser per internacionalitzar el procés, l’inventari del que ha aconseguit voreja l’esperpent. Només ara, si el Tribunal de la UE resol a favor de la immunitat de Junqueras, ell tindrà la possibilitat d’aspirar-hi. Si venç aquesta batalla haurà sigut gràcies a un polític que sí que va assumir la seva responsabilitat. Puigdemont lluita per la seva supervivència. Política, però també personal. Catalunya ha de decidir si li llança un salvavides o si s’enfonsa amb ell.