28 febr 2020

Anar al contingut

Dues mirades

Barco fantasma

Bernat Vilaro

Barco fantasma

Emma Riverola

Amb Borràs embolicada en «trapis», Puigdemont lluitant contra la invisibilitat i Sànchez a la presó, JxCat s'assembla cada vegada més a un barco fantasma.

Laura Borràs s’aproxima amb pas ferm a la seva imputació judicial. Serà difícil apel·lar a la persecució política. L’acusació d’haver adjudicat contractes de manera «arbitrària» quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (que depèn de la Generalitat) no deixa espai a l’èpica. Més aviat convida a l’enrojolament. «Amb Borràs, jo facturo uns ‘trapis’ per allà», «el fotut és si Borràs deixa de ser directora», al revisar-se les despeses «començaran a sortir merders». Aquestes frases del beneficiat per les adjudicacions figuren en l’exposició de la jutge. És un informàtic processat per narcotràfic i falsificació de bitllets. La seva vida professional ha tingut en diversos moments el recolzament de Borràs.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Amb Borràs embolicada en «trapis», Puigdemont lluitant contra la invisibilitat i Sànchez a la presó, JxCat s’assembla cada vegada més a un barco fantasma. Creat com a artefacte electoral, amb l’emoció per tot carburant, navegarà malament per les aigües de la negociació i el realisme. Encara no sabem si és allà cap a on ens dirigim. En bona mesura dependrà de la capacitat del capità d’enterbolir les aigües.