Temps de regals

Parlar amb el botiguer

Comprem en botigues on puguem parlar directament amb algú que conegui bé el producte i que ens en pugui donar tota la informació necessària

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp7245590 barcelona 07112007 cuaderno tienda f rkinder o furkinder de 191012213324

zentauroepp7245590 barcelona 07112007 cuaderno tienda f rkinder o furkinder de 191012213324 / RICARD CUGAT

S'apropen dies d’alta intensitat consumidorad’alta intensitat consumidora i prou feina que tindrem mirant de no descuidar-nos que ningú de la família es quedi sense regal. El més senzill serà segurament obrir una aplicació, fer relliscar el dit cap a dalt de la pantalla per obrir la web que ens assenyala qualsevol ‘instagrammer’, o aprofitar qualsevol fira-contenidor que ofereixi solucionar uns quants regals d'un sol cop mentre ens acabem l’entrepà que ens acabem de comprar allà mateix, al ‘foodtruck’ de l’entrada.

De vegades, tot l’empeny que inicialment posaríem a aconseguir el regal que sabem que farà feliç algú que ens estimem s’esvaeix pel camí i l’acte acaba convertint-se en una compra ràpida o dirigida, feta, a més, sense tenir en compte per res qui hi ha darrere d’aquest regal: qui l’ha fabricat, qui l’ha triat per posar-lo al nostre abast, qui ens l’embolicarà i qui ens el durà a casa. La manca de tota aquesta informació propicia el marc ideal perquè en algun punt del procés hi hagi algú que pateix per les condicions laborals sense oportunitat ni tan sols de queixar-se'n.

Notícies relacionades

¿Què sabem de la persona que fa els paquets de diferents mides, però totalment fotocopiats, que ens deixaran a la porta? ¿Com sabem que el llibre que ens acaba d’arribar l’ha escrit realment la persona que el firma i no una altra, d'anònima, que cobra per número de caràcters? ¿Quant cobra per aquell número de caràcters i quant de temps ha disposat per escriure’ls? ¿Com sabrem el criteri amb què s’han triat els productes que ens són oferits en aquella fira si la gent que ens atén no té res a veure ni amb qui els produeix ni amb qui ha muntat el festival?

Fer que els regals que oferirem aquest Nadal siguin especials tant per a la gent a qui van dirigits com per a qui els han fet o ens els han venut és cosa fàcil: comprem a botigues on puguem parlar directament amb algú que coneix el producte i que ens en pugui donar tota aquesta informació. Potser no anem amb temps suficient per a aturar-nos a parlar-hi, però simplement saber que ho podríem fer ja és garantia més que suficient.