IDEES

Tornar a l'Overlook

'Doctor Sueño' ens farà oblidar la decepció que va ser 'El resplandor' al seu dia, quan vam descobrir que un grapat d'escenes memorables no fan una pel·lícula

1
Es llegeix en minuts
maxresdefault

maxresdefault

Vaig entrar a la sala de cine amb por. Les butaques esperaven, buides, i en la penombra d’un futur incert vaig trobar el meu seient. L’escepticisme es va asseure al meu costat i junts vam esperar que es fes fosc. La banda sonora d’una història que ens acompanyarà sempre va omplir els buits del nostre petit univers i tornàvem a l’Hotel Overlook, com si mai ens n’haguéssim anat.

‘Doctor Sueño’ ens farà oblidar la decepció que va ser ‘El resplandor’ al seu dia, quan vam descobrir que un grapat d’escenes memorables no fan una pel·lícula

‘Doctor Son’ et fa reviure el llibre que li dona títol i vida com si l’acabessis de llegir. Et refresca la memòria amb un ritme impecable, polint la nostàlgia estètica que Stephen King va crear a cop de pàginesStephen King i Stanley Kubrick va redescobrir per a la gran pantalla. Mike Flanagan dirigeix aquesta nova aventura en les entranyes de l’univers de King recuperant i retocant el millor dels dos mons: el millor dels llibres i el millor d’aquella pel·lícula que el 1980 ens va deixar amb ganes de més.

Flanagan ha aconseguit avui el que Kubrick no va arribar a conquerir llavors: ha sabut capturar en la pantalla la bellesa sublim de l’Hotel Overlook, el terror fragant, la dolça amargor de la vida i la mort i tot el que hi ha entremig. ‘Doctor Sueño’ no només fa justícia al llibre que li va donar vida sinó que també aconsegueix que fem la vista enrere i somriguem a la memòria del que ‘El resplandor’ de Kubrick hauria d’haver sigut.

Notícies relacionades

Ewan McGregoragafa el relleu a un gegant de la interpretació, Jack Nicholson, donant vida al seu fill en la ficció, intentant conquerir els monstres que es van menjar el seu pare. McGregor és el Dan Torrance que ens imaginem arrossegant-se per les pàgines de King, il·luminant la seva misèria amb el somni de recuperar la humanitat que creia perduda per sempre en el terror del record de la seva infància. Ens vam acomodar en les butaques i vam seguir els tortuosos passos del protagonista cap a la pròpia salvació quan tot sembla perdut, amb una tendresa senzilla que amara la pel·lícula amb naturalitat i subtilesa.

‘Doctor Sueño’ ens farà oblidar la decepció que va ser ‘El resplandor’ al seu dia, quan vam descobrir que un grapat d’escenes memorables no fan una pel·lícula.