Crítiques al Govern

Franco i l'obsessió 'indepe'

Amb la seva obsessió malaltissa per fer creure que el franquisme perviu a Espanya, polítics i mitjans independentistes s'han abocat en criticar l'exhumació de les restes del dictador

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp50554073 san lorenzo de el escoria  spain  october 24  family members191024141318

zentauroepp50554073 san lorenzo de el escoria spain october 24 family members191024141318 / Pool

Amb la seva obsessió malaltissa per fer creure que el franquisme perviu a Espanya, polítics i mitjans independentistes s’han abocat a criticarl’exhumació de les restes del dictador del Valle de los Caídos. S’han publicat fotos de l’enterrament de 1975 i de l’exhumació, una al costat de l’altra, per transmetre el missatge que res ha canviat. Personatges que mai van lluitar contra el franquisme han qualificat l’acte de «funeral d’Estat», victòria, homenatge i apologia del franquisme, arribant a censurar la presència de la ministra de Justícia, Dolores DelgadoDolores Delgado, necessària per donar fe oficial de l’exhumació en la seva condició de notària major del Regne. D’altres han recriminat que es traslladés el cadàver en un helicòpter amb la inscripció «Regne d’Espanya». S’ha exagerat la presència d’un grapat de franquistes irredempts cantant el ‘Cara al sol’ i l’exhibició de quatre banderes amb l’‘aguilucho’, i fins i tot la presència del colpista Antonio Tejero i del seu fill s’ha considerat un afront a la democràcia.

Notícies relacionades

L’independentisme convertit a l’antifranquisme ha coincidit en algunes crítiques amb Pablo Iglesias, qui també ha qualificat l’exhumació d’homenatge i funeral d’Estat i ha acusat Pedro Sánchez d’electoralisme per fer l’exhumació en precampanya electoral en un país que està en campanya electoral permanent, amb quatre eleccions generals en quatre anys, com si el retard en el trasllat de les restes no es degués a l’obstruccionisme vergonyós de la família del dictador. Llàstima que el radicalisme independentista hagi coincidit també amb algunes dosis d’‘abeceína’, com deia el gran Sánchez Ferlosio, de la dreta més carpetovetònica.

Davant tanta desmesura, sobresurt l’opinió de l’abans pablista i ara errejonista Tania Sánchez: «No entenc a qui diu que va ser un homenatge. Va ser un acte sobri i respectuós perquè la democràcia és això, drets i respecte per a tothom, fins i tot per a qui no els respecta. ¿O és que defensem l’ull per ull?», va tuitejar. Res més a afegir.