EL TEXT I LA TEXTA

Un condemnat de 900 quilos

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp50446759 opinion  ilustracion de leonard beard  mas periodico    juan191017193740

zentauroepp50446759 opinion ilustracion de leonard beard mas periodico juan191017193740

Estic espantat. I molt. He descobert una cosa inquietant. De moment, només ho sé jo. Ho compartiré amb vostès perquè altrament no podria viure. Té a veure amb tot l’assumpte del procés. Sí, ja sé que la cosa comença a avorrir-los, que ja estan cansats, però tinc informació de primera mà que demostra que la justícia espanyola va condemnar un individu estranyíssim. Pesa 900 quilos i mesura 20 metres d’alçada. Els juro que no exagero. Paraula d’honor. Aquest és el seu pes i la seva alçada. 

¿S’ho poden imaginar? Creguin-me, perquè els dic la veritat. No tinc cap necessitat de mentir-los, amables lectors d’EL PERIÓDICO. Gairebé una tona pesa aquest subjecte, i dempeus assoleix l’alçada d’un bloc de sis pisos. És un fenomen que supera l’home de les neus i qualsevol dels que la mitologia hagi pogut arribar a imaginar. Però això no és el més estrany. Tant de bo tot s’acabés aquí. El tipus del que els parlo té 240 dits i 24 ulls, i si això no fos suficient per espantar qualsevol ésser humà decent, que sàpiguen que el seu cabell és extremadament llarg; gairebé dos metres de cabellera. I de diversos colors.

Creuran 
que he perdut el
nord o que estic
veient molt 
últimament el 
programa d’
Iker Jiménez

Visualitzin-lo, sisplau. Facin aquest esforç. Un subjecte que arrossega pels carrers un cos enorme de gairebé una tona, movent misteriosament els seus 240 dits en totes direccions, creant el pànic al seu voltant i mirant el món a través dels seus 24 ulls. Mentre camina, el vent fa onejar la seva poblada i llarga cabellera. Aquesta única persona és, a més, responsable, ella soleta, de 8 delictes de sedició, 12 de desobediència i no en sé quants de malversació. ¿Com pot un únic individu fer tantes coses? ¿Com és possible? I, sobretot, ¿per què pesa tantíssim?

Els semblarà, sens dubte, molt estrany tot el que els dic, ¿oi? Creuran que he perdut el nord o que estic veient molt últimament el programa d’Iker Jiménez (si és que hi pogués haver alguna diferència entre les dues possibilitats). En qualsevol cas, estaran estranyats per tot el que els he escrit. 

En canvi, sembla que a ningú li estranya el fet que el Govern de la Generalitat digui, a tota hora i en tots els mitjans imaginables, que als seus presos els han caigut cent anys de presó. Doncs bé, ¿si ells sumen els anys de les penes, perquè tot sembli més gros i impactant, per què nosaltres no podem sumar els pesos i les alçades, i el nombre de dits i d’ulls? I sobretot i infinitament més important, si sumen les condemnes, ¿per què no sumar també els delictes?

Notícies relacionades

Estimats lectors: no existeix aquest monstre gegant i pesat de 24 ulls i cabells llargs. És, òbviament, producte de la meva imaginació, dissenyat només per impactar-los; exactament igual que els famosos cent anys de condemna.